Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl Dünya ile Buluşmaya Başladı…

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2015 00:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2015 00:42


 

İnegöl benim için aile büyüklerim, köklerim demek. Pek çok kişi için de İnegöl deyince ister istemez köfte ve mobilya akla gelir.

Köfte için diyeceğim yok, anne dedem gibi Ustası yapınca her durumda tek geçerim.

Mobilyaya gelince…

2 milyon metrekare üretim alanı, en yüksek üretim teknolojisi, 20 bin kişilik sahasında uzmanlaşmış çalışanları, 2 binin üzerinde üretici firmasıyla Türkiye’nin mobilya ihracatının yüzde 40’ına yakınını karşılama kapasitesine sahip olan ve 150 ülkeye ihraç edilen İnegöl mobilyası her anlamda kendisini kanıtlamış durumda.

Geçmişi 100 yıla yaklaşan İnegöl mobilyası için kısa adı İMOS olan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından yeni bir tanıtım hamlesi başlatıldı.

5 yıl önce kurulan ve tasarımdan, üretim teknolojileri ve pazarlama faaliyetlerine kadar İnegöl’deki mobilya üreticilerine yeni bir bakış açısı kazandıran İMOS’un Ocak ayından bu yana başkanlığını yapan Yavuz Uğurdağ ve Yönetimi tarafından düzenlenen “İnegöl Dünya ile Buluşuyor” organizasyonlarının ilki olarak 24 Afrika ülkesinin Ankara’daki Büyükelçisi ve Ticaret Ataşeleri İnegöl’de ağırlandı.

Tanıtım ve bilinirlik başta olmak üzere itibar yönetimi anlamında çok başarılı geçen 2 günlük organizasyon sırasında konuk Büyükelçiler İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl ile görüştüler. İMOS’un ev sahipliğinde düzenlenen, Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Cemalettin Kani Torun, Bursa Vali Yardımcısı Ali Hikmet Şahin ile birlikte İstanbul Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç’in, İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin’in, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci’nin ve İMOS üyelerinin katıldıkları akşam yemeğinde de görüşmeler devam etti.

5 kıta 5 toplantı olarak kurgulanan, İnegöl’ü dünyaya açacak en önemli proje olan “İnegöl Dünya ile Buluşuyor” etkinliği kapsamında ayrıca, Mobiliyum’u ve 34. kez düzenlenen MODEF Fuarını da gezen Nijerya’dan Gana’ya, Fildişi Sahili’nden Benin’e, Libya’dan Fas’a, Burkino Faso’dan Çad’a kadar 24 Afrika ülkesinin büyükelçileri ve ticaret ataşeleri, İnegöl mobilya sektörünün dinamizmine hayran kaldılar.

Bütün bunlar İnegöl ekonomisi adına memnuniyet verici gelişmeler.

Bu etkinliği takip ederken bir kez daha gördük ki, Kamu yönetimi ve STK işbirliği başta olmak üzere İnegöl’ün bu birlik ve beraberliği, sen-ben çekişmesi olmadan ortaya koyduğu işler, başarılarının püf noktasını oluşturuyor.

Bu devam ettikçe gelecekte çok daha güçlü sosyal ve ekonomik bir yapıda İnegöl göreceğimizi şimdiden söyleyebilirim.

Bir İnegöllü olarak bundan da bizler kıvanç duyacağız elbette…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.