Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmdada yetişenler

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2016 01:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 01:48

 

Günümüzün ağır yaşam şartlarında dezavantajlı durumda hayatını sürdürmeye çalışan çok sayıda insan ve aile var. Bizler de yazılarımızda ve haberlerimizde gündemin peşine takılıp takip ederken bu insanları atlayabiliyoruz. Biz görmesek de, fark etmesek de bu realiteyi değiştirmiyor ama çok şükür ki, bunları görüp dert edinip sırf Allah rızası için bu uğurda çalışanlar da var.

 

Yetiş-tim Derneği

Geçtiğimiz günlerde tanıştığım Muhammed Korkmaz da bu uğurda çalışan insanlardan. Yıldırım'da yaşayan ve kendi işiyle uğraşan Muhammed, bundan iki yıl önce bir kaç arkadaşıyla birlikte güzel bir niyetle yola çıkar ve Yetiş-tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurarlar. Amaçları her ay aralarında toplayacakları parayla 5-10 aileye gıda yardımı yapmaktır. Bir yılın sonunda ise bu rakamı 50 aileye çıkarmayı hedeflerler. Emekli babasını da bu işe dahil eden Muhammed, arkadaşlarıyla birlikte çalışmaya başlar. Kısa bir süre sonra yapılan bu çalışmalara şahit olan yine aynı bölgede yaşayan iki hayırsever, adları gizli tutulmak kaydıyla bu çalışmalara omuz verir ve bu iyilik yumağı devasa bir boyuta ulaşır.

 

Aslında bu örnek bile, siz doğru bir yolda küçük bir adım attığınızda işlerin nasıl da değişebileceğini ve iyiliğin yayılma oranının kötülüğe göre çok daha fazla olduğunu gösteriyor. Aradan geçen iki yılın sonunda bugün Yetiş-tim Derneği'nin 2 bin 500 aileye ulaşan yardımlarını da derneğin başkanlığını yapan Muhammed kardeşimiz bizzat kendisi teslim ediyor.      

 

Hassasiyetlere dikkat ediliyor

Bugün itibariyle iki hayırseverin her ay düzenli olarak yaptıkları ciddi miktardaki yardımlarla çalışmalarını sürdüren derneğin bir mütevazi deposu ve yardımları taşıdıkları bir de aracı var. Kendilerine yapılan başvurulardan, muhtarlıklardan ve resmi makamlardan aldıkları bilgiler ile talepler doğrultusunda ihtiyaç sahiplerini belirleyen dernek, yardımları da kimseyi rencide etmemek için akşam saatlerinde yapıyor.

Derneğin başlıca yardımları ise başta gıda olmak üzere; yakacak, soba, giyim, çocuk bezi ve oyuncak gibi kalemlerden oluşuyor. Yetiş-tim Derneği ayrıca, bazı dernek ve Kuran kursu gibi kuruluşlara da yardım yapıyor.

Geçen gün derneği ziyaret ettiğimde tanıştığımız Muhammed kardeşim bütün bu yapılanları anlatırken gözleri parlıyordu. Bir insanın kendi boş vakitlerini (her akşam ve hafta sonları) başka insanlara yararlı olmak için değerlendirmesi ne güzel. Yanın ayrılırken en son şunu söyledi Muhammed: "Ağabey bir akşam gel de dağıtıma birlikte çıkalım. Yardımları alan insanların yüzlerindeki mutluluğa şahit olmanı isterim. Ondan sonra zaten sürekli gelmek isteyeceksin." 

 

Bozbey'in seccadematikleri

Bir güzel olaya da Nilüfer'de şahitlik ettim. Çalı Mahallesi'nin merkezindeki camiye Nilüfer Belediyesi tarafından konulan seccadematikler çok ilgimi çekti. Cami dışında kalan cemaatin sadece ucundan tutup çektiğinde açılan seccadeler çok pratik bir çözüm sunuyor. Belediye yeni başladığı ve şimdilik 7 camiye koyduğu bu seccadematikleri daha da yaygınlaştırmayı planlıyormuş. Konuştuğum cami cemaati de uygulamadan oldukça memnun kalmış. Her biri 20 kişilik olan seccadematiklerin kapasitesi arttırılırsa çok daha faydalı olacaktır.

Bursa'da bundan yıllar önce cami halılarının temizliği hizmetini de ilk başlatan Nilüfer Belediyesi idi. Kim ne derse desin, Başkan Bozbey her kesime hitap etmeyi çok iyi biliyor. Bu yüzden de hangi partiden aday olursa olsun kendi popülaritesi ile seçimlerden galip çıkıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.