Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk yarının ardından

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2018 00:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 00:09

Öncelikle yeni yılın sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini; başarı dolu geçmesini diliyorum. Bursaspor için güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum. Alt yapıdan gelen gençlere bakınca da umudum artıyor.

Örneğin Harun’un yokluğunda kaleyi koruyan 20 yaşındaki Muhammed, Kardemir Karabükspor ve Atiker Konyaspor karşısında alınan galibiyetlerde pay sahibi olurken, kupada 5 maçın tamamında forma giydi. Genç kaleci, bu sezon ilk yarıda oynadığı toplam 7 maçta kalesinde sadece 2 gol görürken; aynı zamanda Konyaspor’a karşı yaptığı 12 kurtarışla ligde bir maçta en fazla kurtarış yapan kaleci de oldu. Kale emin ellerde dememek mümkün değil.

Bir gurur vesilesi de Ertuğrul. Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında 833 dakika oynama imkanı bulmuştu. 20 yaşındaki Ertuğrul, Süper Lig’in ilk yarısını 810 dakika süre alarak tamamladı. Genç oyuncu ayrıca, Kasımpaşa deplasmanında bir de gol atarak takıma skor anlamında da katkı yaptı.

Kupa maçında döktüren Furkan ve beklediğim performansı gösterememesine rağmen çok iyi bir potansiyele sahip ve gelişime açık olan Kubilay tıpkı Muhammed ve Ertuğrul gibi yakın gelecekte Bursaspor’un temel direkleri olacak. Alttan neden oyuncu yetişmiyor dediğimiz şu dönemde yeşil beyazlıların böylesine zengin bir altyapıya sahip olması hem camia için hem de Türk Futbolu için büyük bir kazanç.

Aynı zamanda bir mesaj. Demek ki istenince oluyormuş!

Gelelim yeni yıldan beklentilerimize. Ara transferde takıma katılacak oyuncularla birlikte özellikle deplasman maçlarındaki kötü sonuçların bitmesini bekliyorum. Deplasmandan puan-puanlar alamadıktan sonra hedefinize varamazsınız. Bursaspor her zaman hedefi olan büyük bir takımdır. Şampiyon olarak Türk futboluna yeniden  Anadolu’yu hatırlatan bir değerdir. Bu sezon da hedef en azından Avrupa kupalarına katılabilmek.

Ancak ligin ikinci yarısı çok çetin geçecek. Puan aslanın ağzında. Gerek içerde gerek deplasmanda zorluk derecesi yüksek maçlarda var. İlk yarı boyunca hemen hemen her yazıda yazdım transfere ihtiyaç var diye. Sanırım gönderilecek futbolculardan da kaynak sağlanarak nokta atışı transferler yapılacak.

Bildiğim kadarıyla Fernandao için verilen kiralama teklifi kabul görmedi. İleri uca kim alınırsa alınsın takım hücumda çoğalamazsa ismin bir önemi olmaz. Bursaspor’un bıçak kemiğe dayandığında oynadığı futbolu oyunun geneline yayması gerekiyor. Nasıl geriye düştüğünde maçı çevirmek için sağlı sollu ataklarla rakip baskı altına alınıyor, işte bu oyun tarzı Bursaspor’un kimliği olmalı.

Transferleri görelim. Daha net bir yorum yapabiliriz o zaman. İyi bir kamp dönemiyle Bursaspor’un ikinci yarıda ilk yarıdan dağa çok puan toplayacağını düşünüyorum. Le Guen için de geçen her gün takımı ve ligi tanıması açısından avantaj. Ancak şunu da ekleyelim, Le Guen de gereksiz denemelere, fantezilere girmemesi lazım. Bursaspor hem ligde hem kupada hedefi olan bir takımdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.