Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk galibiyet

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2016 00:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 00:09
A Milli Futbol Takımımız 2018 Dünya Kupası Eleme Grubu dördüncü maçında Antalya’da grubun zayıf ekiplerinden Kosova’yı ağırladı. Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim, bu maç öncesinde kadroya çağırdığı Arda Turan, Gökhan Gönül, Selçuk ve Burak Yılmaz gibi isimleri ilk 11’de sahaya sürdü. Genç isimlerinden dört tanesini de maç öncesinde tribüne gönderdi. Bunlardan bir tanesi de Avrupa’daki gururumuz Enes Ünal’dı.

Maça hemen gelecek olursak ilk yarının dakikanın 15 dakikalık bölümünde ay yıldızlılar oldukça kötü hücum yaptılar. Bu bölümde Kosova ise 3 kez kontratak yakaladı ancak son vuruşlar kötü olunca kalemizde tehlike yaşamadık.

Daha sonra ay yıldızlı ekibimizin üst üste rakip kalede etkili olduğu anları izledik. 18’de Mehmet Topal’ın kafa şutunun direkten dönmesi talihsizlikti. 25’te Volkan’ın şutunu kaleci kornere çelerken, 27’de Hakan Çalhanoğlu’nun şutunda ve 39’da ise yine Volkan’ın kafa vuruşunda kaleci başarılıydı.

Ancak uzatma dakikalarında rakibin şutunun yan direkte patlaması ise bizim açımızdan büyük bir şanstı.

Maçın ikinci yarısına Oğuzhan-Yunus Mallı değişikliği hareket getirdi. Nitekim 51’de Yunus’un getirdiği topta Burak ile 1-0 öne geçtik. Hemen 4 dakika sonra bu kez Volkan Şen ay yıldızlı ekibi rahatlatan golü attı. Üst üste gelen bu gollerin ardından oyun rölantiye döndü. Ay yıldızlılar orta sahada topu rakibine fazla vermeyince kalesinde de tehlike yaşamadı. Böylece sahadan 2-0 galibiyetle ayrılan A Milliler dördüncü maçlar sonunda ilk galibiyetini aldı ve puanını 4’e yükseltti.

Bu arada, Antalya’da tribünleri dolduran ve 90 dakika boyunca ay yıldızlıları destekleyen sporseverlerden de bahsetmeden olmaz. Gerçekten Antalya yeni stadı ile son dönemde ‘milli şehir’lerden birisi oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.