Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk galibiyet çok zor oldu!

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2014 01:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2014 01:33

Ziraat Türkiye Kupası’nda dün akşam Samsunspor’a konuk olan Bursaspor, sahaya mutlak kazanmak için çıktığını daha kadrolar belli olduğunda gösterdi.

Çünkü; Teknik Direktör Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk kez bu kadar ideale yakın bir kadro ile sahaya çıktı.

Sakatlığı nedeniyle zorunlu değişikliğin yanında ilk 11’den sadece Aziz Behiç, Volkan Şen ve Ozan Tufan ile Bakambukadroda yoktu. Onların yerine ise Bekir, Enes, Ozan İpek ve 2 maçlık cezası biten Josue dün kadrodaydı.

Yeşil beyazlı ekip Şenol hocanın bu kazanma isteğine sahada yer alan ekipte mücadele gücü ile cevap verdi. Daha 2.dakikadaEnes’in şutu üst direkte patlarken, 13’te ceza alanı içindeadam paylaşımı hatasında ev sahibi ekip öne geçti. Bu gol Timsah’ı daha da hırslandırdı ve 18, 20, 21 ve 23’ncü dakikalarda rakip kalede kaçan inanılmaz goller saç baş yolduran cinstendi. 26’da Josue’nin yaklaşık 30 metreden attığı gol ise gerçekten alkışlanacak türdendi. Bu golden sonra istekli olan golü kovalayan yeşil beyazlı ekipti, ancak ev sahibi ekibin sert futbolu oyunun ahengini, temposunu biraz bozdu.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da tempolu başladı, ilk yarıda olduğu gibi önce Timsah kaçırdı, ardından Samsun 53’te golü attı. Allah’tan Josue hemen yine sahneye çıktı ve skoru eşitledi.

Teknik Direktör Şenol Güneş, savunmaya yeterince destek vermeyen ve hücumda da etkili olamayan Ozan İpek’in yerine Volkan Şen’le başlarken, 58’de bu kez yine savunmaya destek olamayan Enes’in yerine Ozan Tufan taze kuvvet olarak oyuna girdi.

Bu değişiklikler Bursaspor’a daha fazla hareket getirirken, ev sahibi takım oyuncularının yerden kalkmaması, hakemin de buna müsamaha göstermesi golü arayan, futbol oynamaya çalışan Bursaspor’un temposunuz düşürdü.

Bu arada şu notu da düşmemizde fayda var. Maçın ikinci yarısında Serdar Aziz hariç tam kadro ile sahada olan Bursaspor, üçüncü golü bulmakta oldukça zorlandı. Çünkü durarak oynanan futbol, golü geciktirdi. Yine de Timsah’ın oyundan düşmemesi, maçı bırakmaması, sonuna kadar kovalamasıgelecek adına oldukça ümit verici. Bu istek ve arzu son dakikada da olsa golü getirdi ve C Grubu’nda yeşil beyazlılar ilk galibiyetini alarak 5 puana ulaştı ve ikinciliğe yükseldi.

Tabi birde futbolcuların oldukça sinirli oluşu da dikkat çekiciydi. Bu galibiyet gölünün gecikmesinden mi kaynaklandı yoksa hafta içindeki gelişmelerden mi kaynaklandı bilemiyorum. Ama bu kadar asabiyet iyi değil. Saha içinde biraz daha frene basmak lazım.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.