Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk 50 arasındaki Bursa Üniversiteleri…

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2018 00:03

Bu konuyu sadece ben dile getiriyorum galiba, 3 yıldır olduğu gibi bıkmadan yazacağım...

TÜBİTAK 2017 yılı itibari ile üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarını birkaç gün önce açıkladı. Türkiye’nin ilk 50 üniversitesi arasında Bursa’nın iki üniversitesinin de bulunması elbette memnuniyet verici.

Ama...

Biraz sonra bu ama-yı açıklayacağım.

Önce ilk 50 üniversite arasında yer alan Bursa’nın iki üniversitesi durumundaki Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin performanslarını aktaralım.

İlk 50 arasında Uludağ Üniversitesi 20’nci, Bursa Teknik Üniversitesi 40’ncı sırada.

Sıralamaya esas olan alt kriterlerden, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliğinde Bursa Teknik Üniversitesi 16’ncı, Uludağ Üniversitesi 33’üncü, fikri mülkiyet havuzunda Bursa Teknik Üniversitesi 18’inci, Uludağ Üniversitesi 19’uncu, iş birliği ve etkileşimde Bursa Teknik Üniversitesi 20’inci, Uludağ Üniversitesi 25’inci sırada bulunuyorlar.

Tabi bu değerlerin niçin böyle oldukları, önceki yıllarla karşılaştırılmaları uzun uzun yapılabilir. Hatta, henüz 7’inci yılında olan Bursa Teknik Üniversitesi ile 43’üncü yılına ulaşan Uludağ Üniversitesi’nin şehir ile bütünleşmesinden, iş dünyasına katkılarına kadar değişik bakış açılarıyla değerlendirilebilir.

Bunlar bir başka yazı konusu olarak şimdilik dursun.

Yukarıdaki ama-dan devam edelim.

Bakın sevgili okurlar, İstanbul’da 41, Ankara’da 21, İzmir’de 8, Antalya’da bile 4 tane üniversite varken, Türkiye’nin 4. büyük kenti olarak ifade ettiğimiz, sanayinin başkenti dediğimiz, ihracatta İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alan Bursa diye övündüğümüz kentimizde sadece ve sadece iki devlet üniversitesinin olması sanırım bu kente yakışmıyor.

Bu konuda bazı özel girişimlerin olduğu kulağımıza geliyor. Kimse alınmasın ama şimdilik gerçek, Bursa'nın yükseköğretimde sadece iki üniversiteye sahip olduğu.

Unutmayalım, rekabet başarıyı getirir, iyinin rakibi daha iyidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.