Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki şehir, iki rakip ve bir başkan…

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2020 00:00

Erzurumspor ve Bursaspor bu sezon TFF. 1. Lig’de mücadele eden iki takımımız…

Son maçlara kadar iki takım da tekrar Süper Lig’e çıkmak için ter döktü.

Hatayspor  33. haftada şampiyonluğunu ilan etti.  Ligin son haftasında, Cesar Grup Ümraniyespor'u 4-1 yenen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Süper Lig'e çıkan ikinci takım oldu.

Bu iki takımı takip eden Adana Demirspor, Akhisarspor, Fatih Karagümrük ve Bursaspor, play-off bileti alarak mücadele verecek ve bir takım daha Süper Lig’e çıkacak.

Dileriz ki bu 3. takım Bursaspor olur.

Buraya kadar her şey olağan.

Bu gelişmelerden başka Bursa’da dillerde dolaşan ve bir kesimin tepkisini çeken bir başka olay var.

Bu olay Süper Lig’e direk çıkan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un çıkması ve  Yıldırım Belediye Başkanı olan Erzurumlu  Oktay Yılmaz’ın memleketinin başarısını, atkısı ve renkleriyle sosyal medyada yaptığı tebrik mesajı ve onun getirdiği tartışmalar.

 

Başkan Yılmaz, paylaşımında doğduğu ilin takımı olan Erzurumspor’u kutlarken, doyduğu hatta bir ilçesinde belediye başkanlığı yaptığı Bursa’da aynı ligde mücadele eden Bursaspor taraftarlarından ve bazı çevrelerden rahatsızlık sesleri geldi.

Sosyal medya dev bir alan olduğu için her şeyi direk orada görme fırsatımız da oluyor. Başkan Oktay Yılmaz’ın Erzurumspor’u tebrik etmesi özellikle Bursasporlu taraftarları kızdırdı ve çoğu kişi Yılmaz’ın bu paylaşımının altında yorumlar yazarak eleştirdi.

Başkan için Bursaspor bu haldeyken bu paylaşım doğru mudur?

Biz heyecan içindeyken… zamanı mı?

diye gelen tepkiler kimi kesimlerce de haber yapıldı ve gündem oluşturuldu.

Kendi sosyal medya hesaplarında kimi eleştirilere destek verdi kimi de Yılmaz’ın yaptığı paylaşımın çok doğal olduğunu öne sürdü.

Diğer taraftan, Bursa Erzurum Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan ALPKILIÇ yazılı bir açıklama yaparak ortaya çıkan duruma tepki gösterdi.

Ayhan Alpkılıç, mesajında Bursa’da yaşayan Erzurumlular olarak,

“Erzurumspor kadar Bursaspor da bizimdir. Bu şehirde yabancılaşma ve   ayrımcılığa asla müsaade etmeyeceğiz. Yapılan yorumlar ile çirkin bir şekilde seçimlerde siyasi tehdit olarak,  futbol üzerinden konuyu siyaset arenasına çekmek isteyenler bilmelidirler ki bu şehirde 83 resmi derneği bulunan hatırı sayılırın çok  üzerinde bir oy potansiyeline sahip olan hemşehrilerimize  ayrımcılık yapmak kimsenin haddi de  hakkı da değildir” diyerek oluşturulan olumsuz havaya tepki gösterdi.

 

Şimdi bu olayda şöyle bir değerlendirme yaptığımızda Bursa gibi her yerden göç alan bir kentte genelde Bursaspor, yerelde de herkes geldiği şehrin takımını, özünü, kültürünü sevebilir, sayabilir ve paylaşabilir.

Bundan daha tabii ne olabilir ki!

Bursaspor yaşadığımız şehrin bir markası…

Hepimizin takımı!

Mücadele ettiği gün kim nerden gelmiş ise o gün Bursasporlu olur, mücadelesinde desteğini esirgemez.

Oktay Yılmaz da Bursa’da yaşayan, Bursa’da ekmek yiyen ve Bursa’da mesleğini icra eden bir siyasetçi…

Süper Lig’e çıkmayı başaran Erzurumspor’u renklerinin olduğu bir atkı ile sosyal medyada tebrik etmesi hemşehrilerinin sevincine ortak olması gayet doğal değil mi?

Misal benim doğduğum yer Ağrı, doyduğum yer Bursa…

Bursaspor’un her maçında Teksas taraftar grubu ne kadar Bursasporluysa ben de o maçta o kadar Bursasporluyum…

Bu bağlamda; Bursa, yaşayan herkesin çatısıdır. Çatının renkleriyse yeşil beyazdır ve geneli kapsar.

Yerele indirgediğimizde bir çok özelliği, rengi ve kültürü bünyesinde barındıran bu şehir, asırlardan beri herkesin kendini, memleketini, özünü, geleneğini ve göreneğini yaşattığı şehir olarak görülen bir gerçek…

Bunun için değerlere sahip çıkmak de bunu gerektiriyor.

Bu olayda bir değerin tebriği var ve bunu olağan karşılamak gerekir.

Başkan Yılmaz da bana göre o bilinçle o paylaşımı yaparak hem memleketinin takımını kutladı hem de Erzurumlu hemşehrilerinin sevincine ortak olmak istedi.

Bu durumu bazı kesimlerin sosyal medya hesaplarında bunu bir etik değeri olup olmadığını tartışmak hem yersiz hem de haksızlık olduğu kanaatindeyim.

Zaten paylaşımların altında yapılan yorumlara ve tepkilere baktığımızda bunun normal bir olay olduğu savunanların oranı bir hayli yüksek…

Belirtilen ortak görüş ise;

Oktay Yılmaz’ın Erzurumspor’un başarısını kutlaması gayet normal ve etik…

Burada şunu anlamak lazım…

Bursaspor bir şehir takımıdır ve bu şehrin ortak değeridir. Bursaspor taraftarı kadar, Bursalı olmayan ve bu şehirde yaşayan, bürokratı, sanayicisi, esnafı, işçisi, emekçisi siyasetçisi kısacası bu şehirde yaşamını sürdüren her bireyin öyle veya böyle desteklediği bir camiadır.

Şimdi önümüzde Play Off müsabakaları var. Şehir olarak camia olarak buna yönelmemiz lazım. Bursaspor’un içinden geçtiği sıkıntılı süreci de hepimiz biliyoruz. Şampiyon olmuş bir takımın yeri Süper Lig’dir.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz kendi memleketinin başarısını kutladı, Bursaspor’un başarısı için de üzerine düşeni yaptığına inanıyorum.

Bunun için suni gündemlerden uzak, takımın başarısı için yakın olmak, bir olmak, birlikte olmak gerekir.

Sağlıkla kalın!

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.