Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki gazeteciden iki büyük atak

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2017 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 00:03

Bugün iki arkadaşım; Mutlu Çınar ve Süleyman Işık’tan söz edeceğim. Bursa için yüreklerini ortaya koyan, proje üreten, oldukları yeri aydınlatan ‘genç beyinli’ bu iki insan, Bursa basınında da belli sürelerle çalıştılar… Yazdılar, çizdiler, çabaladılar. Halen uzmanlık alanlarında köşe yazıyorlar, televizyon programı yapıyorlar ve arada sırada buluşmalarımız devam ediyor kendileriyle… Anlatıyorlar, anlatıyorum, tartışıyoruz, konuşuyoruz… Siyasete, iktidara, muhalefete değindiğimiz anlarda, anılar devreye giriyor. Geçmişten dersler çıkarıyoruz, olmuşları, ölmüşleri, çekilenleri, atak yapanları masaya yatırıyoruz. İki lafın belini kırdığımız anlar, güzel zamanlar olarak hafızamıza yerleşiyor.

İşte bu iki insan bir süredir farklı alanlarda uzmanlaşmaya gittiler. Mutlu, bir sosyolog olarak toplumsal anketlere ve unutulan tarihe yönelirken; Süleyman ‘İK’ konusunda adımlar atmaya devam ediyor, konusunda uzman ve başarılı…

Ahmet Hamdi Tanpınar Şehirleri, Çalıkuşları, Bacıbey Kent Kültürü Derneği’ni hiç duydunuz mu? Sanırım Bursa’nın en uzun isimli derneği… Kısa adı Bacıbey Kent Kültürü Derneği’nin kurucuları arasında Mutlu Çınar. Fikir babası…

Geçenlerde dernek ve Tanım Araştırma-N Teknoloji’nin markası olan Feedback işbirliğiyle yapılacak anket çalışmasını anlatmak üzere Mercure Otel’de bir toplantı düzenlendi. Bursa için yeni bir anket çalışması hakkında bilgilendirildik. 17 ilçede 17 bin 546 kişiye, 'Siyasetten spora, sanayiden kültüre Bursa kimi istiyor?' sorularını yönelteceklerini öğrendik… Bu arada anketler yeni bir yazılım üzerinden tabletlerle yapılacak. Anında merkeze düşecek yanıtlarla hemen sonuç alınabilecek. Bursa için bir ilk olduğunu düşünüyorum…

Toplantıda konuşan dernek başkanı Mutlu Çınar, seçimlerde veya herhangi bir konuda anket çalışması yapmak üzere harekete geçtiklerini belirttiği konuşmasında; "Kent Kültürü Derneği olarak pek çok çalışmaya imza atıyoruz. Derneğimiz ve FEEDBACK işbirliği ile yeni bir anket hazırlığı içindeyiz. Amacımız; anketlerde çıkan sonucun ilçelere göre dağılımını ortaya koyabilmek. Mahalle bazında gerçek yanıtlara ulaşabiliyoruz. Hangi mahallede, ilçede veya il merkezinden nelere dikkat edildiğini, kimlerin adının önde olduğunu, halkın kimi istediğini ölçme şansına sahip olduk. Hemen her alanda yapılabilecek çalışmalarla Türkiye’nin fotoğrafını çekebiliyoruz. Teknolojiden yararlanıyoruz” dedi.

Bursa’nın 2019 yılında iki bölgeli bir seçime gideceğini kaydeden Çınar’ın “sorularda kişileri yönlendirmemeye gayret ediyoruz. Objektiflikten uzaklaşmıyoruz” sözleri hoşuma gitti…

Milletvekili, belediye başkanı, muhtar ya da tuttuğu takıma başkan olmak isteyen hemen herkesin bilmek isteyeceği konulardan en önemlisi “halkın kendisine olan teveccühü…” Her an değişebilen verilerden bahsediyoruz. Yönlendirmelere açık bir konu… İşte burada objektif sorular var ve insanlara çanak sorular sorulmuyor. Hemen o andaki yanıtlar devreye giriyor. Sonuçları anlık görmek mümkün…

Anketin temel mantığı, koltukta oturan için kendine çeki düzen vermek, koltuğu hedefleyen için ise eksik kaldığı yerlere dokunabilmek için reçete yazmak. Hepsi bu…

N Teknoloji Genel Müdürü Fatih Yaradanakul ise geliştirdikleri yazılıma güveniyor. Sahadan veri toplama ve bu veriyi yönetme modeli oluşturulmuş durumda. Feedback’le Bursa'dan çıkan ciddi bir marka olma hedefine doğru hızla ilerliyorlar. Toplantıda iş insanı Ali Tombaş da hazır bulundu.

Anketlerle fotoğraf çekiyorlar demek daha doğru galiba…

MOERS

Gelelim Süleyman Işık arkadaşımıza… Uzmanlık alanı İnsan Kaynakları (İK)… Arkadaşlarıyla birlikte 14 Ekim 2017 günü saat 18.00’de İhsaniye Mahallesi Bankalar Caddesi Can Sokak No: 2/9’da MOERS Danışmanlık adlı işyerlerini açacaklar.

İstihdam, bordrolama, outsourcing (dış kaynak kullanımı) hizmetleriyle karşınızda olacaklar. İnsan kaynağınızın uygunluğunu ölçebilecekler, işe alınacakları belirleyebilecekler, var olan kişilerin ‘kariyer planlamasına’ katkı sağlayacaklar. Planlama, bütçeleme, eğitim alanlarını belirleme ve geleceğe taşınacak birimlerin tespiti gibi oldukça karmaşık alanlarda yetkinlikleri olduğunu biliyorum.

Uğrayın, çözüm ortağınızı tanıyın bence. Yanılmayacaksınız…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.