Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçimizdeki Ruslar

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2015 09:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2015 09:56



Bazen hayretle izliyorum olup bitenleri ve düşünüyorum, içimizde bu kadar vatan haini mertebesine ulaşan insanı ne ara yetiştirdik diye. Ülkeyi yönetenlerin bunu mutlaka sosyolojik açıdan araştırması lazım. Kendi ülkesi aleyhine bu kadar çabuk tornistan yapabilen kaypaklar bu toplumda nasıl yeşeriyor? Bugünkü tablonun, 1. Dünya Savaşı sonrasında Yunan bayraklarıyla işgalci Yunan askerlerinin sevinçle karşılanmasıyla bir farkı var mı? Yoksa sırf AK Parti veya Tayyip Erdoğan düşmanlığı mı bunu yaptıracak kadar kör ediyor bazılarının gözlerini!


Esad'a hayat öpücüğü

Yaşananlar malum. Rusya, can çekişen Esad'ı kurtarmak için bölgeye hızlı bir giriş yaptı. Hem de öyle böyle değil. Adeta bir filin züccaciye dükkanına girdiği gibi daldı bölgeye ve her şeyi darmadağın etti. IŞİD ile mücadele maskesi ve meşru bahanesiyle bölgeye büyük bir askeri güç sevk eden Rusya, ilk günlerdeki olası tepkileri engellemek için bu yönde adımlar attı ancak zamanla tüm gücünü Esad muhaliflerine yöneltti.

Bu hayat öpücüğüyle kendine gelen Esad yönetimi oksijen çadırından çıkarak tekrar bazı bölgeleri geri almaya başladı. Rusya muhtemelen bundan sonra kalıcı olacağı Suriye'de kendine yeni askeri üsler ve Akdeniz kıyısında hareket kabiliyeti kazandı. Dolayısıyla burada kökeni çok eskilere dayanan kendi milli politikasının gereklerini uyguluyor.

Bölgedeki istikrarsız ortamın uzun süredir devam etmesi ve batının oradaki tiyatroyu sadece izlemesi Putin'e bu fırsatı altın tepside sundu. Üstelik IŞİD gibi kullanışlı bir örgütün ortaya çıkarılması da herkes için çok kullanışlı bir zemin oluşturdu.    


Sınırda sinir harbi

Tüm bunlar olurken Putin ve Esad ikilisi ateşle oynamaya başladı. İşi o kadar ileri götürdüler ki, hemen sınırımızın dibinde yer alan, IŞİD'in hiç bir zaman hakim olamadığı Türkmen bölgesine de ağır bir taarruz başlattılar. Zaten IŞİD ile bir derdi olmayan hatta Türkiye'ye bedel ödetmek için PYD ile olduğu gibi zaman zaman IŞİD ile de işbirliği yapan Esad, Putin'in hırsını kullandı ve Türkmendağı ve çevresi adeta cehenneme çevrildi.

Esad'ın uzun zamandır Türkiye'yi sıkıştırmak için yaptıkları ve yapmayı planladıkları ortada. Özellikle sınır bölgelerindeki çatışmalar yüzünden sınıra gelen insanlarla Türkiye'yi ve buradan da Avrupa'ya göç eden insanlarla da Avrupa'yı kendi istediği noktaya getirmeye çalışıyor.

Uzun zamandır aradığı fırsatı bulmanın ihtirasıyla yanlış hamlelerde bulunan Rusya, ilk günden itibaren Türkiye hava sahasını delik deşik ediyordu. Muhaliflerini diktatörce yöntemlerle uzun zaman önce sindiren Putin, şu anda Rusya Devleti'nin tek karar vericisi konumunda ve bu adamın muhterisliği ülkesini çok tehlikeli maceralara sürüklüyor. Aylardır yapılan ikazlara rağmen bizim hava sahasını ihlal eden (bir yandan da NATO'nun kabiliyetlerini test eden) Rusya, hak ettiği cevabı biraz geç de olsa geçen gün aldı. Türkiye tamamen uluslararası hukuka uygun bir şekilde gerekeni yaptı ve Rus uçağını düşürerek Putin'e dur dedi. Bunda özellikle burnumuzun dibinde soydaşlarımıza yapılmaya çalışılan katliam da etkili oldu.


Putin hayranları

Bu gelişmenin ardından herhangi bir normal ülkede olması gerektiği gibi ulus olarak bir dik duruşun gösterilmesini beklerken, bazı siyasi partilerin ülkemizi suçlayan, Rusya'yı haklı bulan değerlendirmelerini hayretle takip ettim. Hatta işi daha da abartarak, sosyal medya paylaşımlarıyla Putin'in ülkemizin bazı şehirlerini füze ile vurmasını talep eden sözde Türk vatandaşlarını görünce dehşete kapıldım. Demek ki, yarın bir savaş olsa ve Ruslar ülkemizdeki bazı noktaları işgal etse, elerine Rus bayrakları alıp karşılama yapacak bu kadar insan var. Hükümetin yerinde olsam bu onursuzların tamamını vatandaşlıktan atar ve sınır dışı ederim. Üstelik bu sadece Rusya ile de sınırlı değil. İçimizdeki Rusların dışında inanın çok sayıda Alman, Fransız, İngiliz ve Amerikalı da var.

Yahu kardeşim, yıllardır AK Parti ve Erdoğan düşmanlığınızdan Ermeni oldunuz, Amerikalı oldunuz, Alman oldunuz, İngiliz oldunuz, dün Esadcı, bugün de Putinci oldunuz ama hala Türk olamadınız lakin çok güzel hain oldunuz. Yöneticilerimizden ricamdır, lütfen bizi bu kadar vatan hainiyle birlikte yaşamak zorunluluğundan kurtarın!


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.