Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İçime doğmuştu sanki

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2018 00:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 00:21

Hiç deplasman galibiyeti olmayan Bursaspor’un geçen hafta Antalyaspor gibi güçlü bir takımını yenen ve son sıralardan kurtulmak isteyen Akhisarspor’u deplasmanda yeneceği sanki içime doğmuştu. Son yazımın başlığını da “İlk Deplasman Galibiyeti Niyetine” şeklinde atmıştım.

Maçın başlarında karavana mı attık acaba diye hayal kırıklığıyla maçı izlerken, gerçek Bursaspor daha sonra ortaya çıktı. Deplasmanda 2-0 geriden gelerek 4-2 maçı kazanmak her babayiğit’in harcı değildir. Çünkü fark açılabilir.

Ama Umut Nayir değişikliğinden sonra bambaşka ve özlenen bir Bursaspor ortaya çıkınca ve Umut Nayir’in de skorda etkinliğiyle MAÇI yeşil beyazlılar kazandı.

Sanırım daha önce de yazmıştım. Umut Nayir ve Emre Akbaba önümüzdeki yıllara damga vuracak iki yerli oyuncu diye. Emre’nin yaşı biraz daha büyük, onu Galatasaray aldı. Umut daha genç ve gelişime de çok açık. Beşiktaş’a transfer olup, Bursaspor’a kiralandı.

Çok önemli özellikleri olan bir oyuncu. Samet Aybaba gibi genç oyunculara güvenip gözü kapalı forma veren çok önemli bir hocayla çalışıyor. Bu sayede hem oynayacak hem de kendini geliştirecek.

Umut’u yıllardır takip ediyorum. Özellikle Göztepe’nin süper lige çıktığı sezonda çok iyi bir performans sergiledi. Attığı ve arttırdığı gollerle Jahoviç ile birlikte Göztepe’nin süper lige çıkmasının kahramanlarındandı.

Hiçbir zaman bir santrafor olduğuna inanmadım, Umut Nayir’in. O hücum bölgesinin serbest adam oynayınca etkili olacak bir oyuncusu. Bakın görün daha çok katkısı olacak Bursaspor’a. Sezon sonunda bana haklıymışsın diyeceksiniz. Futbolculuğu kadar bir o kadar da efendi ve kibar. Umarım şöhret basamaklarını çıktıkça bozulmaz.

Bu galibiyet Bursaspor için çok önemliydi. Takıma güvenin gelmesi açısından. Aynı zamanda genç oyuncuların daha tecrübeli ağabeyleriyle kaynaşmaları açısından.

Yukarıda da bahsettim, Samet hoca alt yapıdan gelen ve takım içinde bulunan gençlere güvenerek forma verebilen ender hocalardan biri. Bu açıdan Bursaspor hem geleceğini kazanıyor geç de yabancı bolluğu yaşanan ülkemizde, yabancı sayısının sınırsız olması genç oyuncuları oynatmaya, alt yapıya güvenmeye engel değildir, dersi veriyor.

Bu açıdan Bursaspor’a ve Samet hocaya Türk futbolu adına teşekkür etmek gerekiyor.

Örneklerini artması dileğiyle...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.