Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hüsnü Züber’e…

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2015 02:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2015 02:22

 

Bursa’nın tanınmış ve renkli isimlerinden emekli harita mühendisi Yarbay Hüsnü Züber'in ani vefatı bizleri üzdü. Hüsnü Züber'in Yarbay rütbesi ile Ordu emeklisi olması nedeniyle askeri cenaze töreni düzenlendi. Züber'in cenazesi vasiyeti üzerine, 10 yıl önce kendi yaptırdığı kabre defnedildi.

Mehmet Hamaloğlu'nun Demokrat Parti İl Başkanlığı’na atanmasından itibaren geleneksel hale gelen ve her hafta cumartesi günleri öğlenden sonra İl başkanlığı binasında yapılan Pilav etkinliğine Hüsnü Züber de geçtiğimiz hafta Yusuf Öz'ün davetine icabet ederek katılmış ve etkinliğe esprileriyle renk katmıştı.

Emekli harita mühendisi Yarbay Hüsnü Züber, tedavi gördüğü hastanede 14 Ocak Çarşamba günü vefat etti. 10 sene önce Hamitler Kent Mezarlığı'ndan mezar alan Züber, ölümünden herkesin haberdar olması için cenazesinin bekletilmesini vasiyet etmişti. Ağaç dağlamanın yanı sıra folklor araştırmacısı ve koleksiyoncu olan Hüsnü Züber'in cenazesi, Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından, kendi yaptırdığı kabre defnedilmek üzere Hamitler Mezarlığı’na götürüldü. Askerlerin taşıdığı Züber’in naaşı, burada toprağa verildi.

Hüsnü Züber için dostları hatıra defterine düşüncelerini yazarken, cenazeye Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra birçok üst düzey yönetici ve siyasetçi katıldı.

Hüsnü Züber'in vefat haberini Çanakkale’de yaşayan Bursa sevdalısı şair dostumuz Öznür Keçici Demirel'den duydum ve Her ölümün erken sayıldığı gibi Hüsnü Züber'in vefatı ile ağlamaklı olan Öznur Hanım gençlik ve olgunluk yaslarını Bursa'da geçirmiş. 40 yaşında 3 çocuğuyla eşinden ayrıldıktan sonra 10 yıl kadar Bursa'da çocukları için mücadele veren çalışan bir Anne. Bursa'nın eski emniyet müdürlerinden. Aynı zamanda Avukat ta olan fakat hiç Avukatlık yapmayan Bursa eski Milletvekili İsmail Hakkı Demirel'in eşi 8 yıldır Çanakkale'de yaşıyor.

Ayni zamanda şair ve güfte yazarı olan.8 şiiri Türk sanat müziği olarak bestelenmiş değişik bestekarlar tarafından. İlk şiir kitabını 2010 yılında çıkaran 2.baskısını'da da 2013 te yapan ve kitabının ilk baskısını sosyal hizmetlere ve çeşitli derneklere bağışlayarak onların bünyelerindeki çocuklarımıza eğitimde katkı sağlamış oldu. Yıllardır yurdumuzun çeşitli illerindeki yerel gazetelerde şiirleri yayımlanan çeşitli antolojilerde paylaşılan. Şu anda da Çanakkale İdalife dergisinde şiir üzerine köşe yazarlığı yapmakta Çanakkale şair ve yazarlar derneği İstanbul Şair Yazar Ozanlar Derneği üyesi Akademi şiir ailesi üyesi Cingi, Sevgiyolu, Kümbet ve Altındağ dergileri Çanakkale temsilcisi olan Öznur Keçici Demirel vefatından büyük üzüntü duyduğu dostunu anlatıyor ve ona yazdığı şiiri ekliyoruz.

ÖLÜME...

Bursayı seven Hüsnü Züber’le bit çok hatıram vardır sosyal paylaşım sitesinde bir arkadaşımın sayfasında Hüsnü Züber'in fotoğrafını gördüm üstünde de “Bursa Hüsnü Züber'ini kaybetti” diye yazıyordu, inanın şoka girdim. Yaşı 85’ti ama o daima genç hissederdi kendisini şen şakrak güler yüzlü daima pozitifti onu üzgün hiç görmedim Bundan yıllar önce bir partinin yıldırım ilçesinde kadın komisyon başkanlığım sırasında tanımıştım kendisini seçim çalışmalarımızda Milletvekili aday propagandasını yaparken. Hiç unutmam 24 yıl önceydi ve ben kendisini zorla yolundan çevirerek iknaya çalışmak istemiştim. Tanışmamız böyle olmuştu. Sonra da zaman, zaman bir yerlerde oturur sohbet ederdik o zamanlar Muradiye'deki evinde her ayın son çarşambaları Türk sanat müziği toplantıları yapar validen emniyet müdürlerine kadar müzik severleri çağırır evi de İnci Çayırlı ve Avni Anıl gibi isimleri ağırlardı Aralık ayında kızlarımı görmeye Bursa'ya geldiğimde Setbaşı’ndaki simit sarayında beni görerek yanıma gelmiş sohbet ettikten sonra uygun bir zamanda bir arkadaşımla beni misafir etmek nezaketinde bulundu meğer kendisini son görüşmemizmiş Bursa ve Bursalıların başı sağolsun güzel bir insanı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz ve onun anısına yazdığım şiiri Bursa Haber Okurları ile paylaşmak istedim Ruhu şad olsun.

 

ÖLÜMÜ ANIMSAMAK...

Sana hayatın acımasız olduğunu öğretmediler mi çocuk?

Ölüm denen illet var yakınımızda.

Kovamayacağımız

Karşı koyamayacağımız

Kaderimizin, yaşamımızın sonu olan...

Son durak...

Kaçış yok... Elimiz mahkum.

Bugün biri daha gitti iste...

Sevdiklerimizden.

Dört kollu tahta tabutunda.

Musalla taşına...

Nurlar icinde yat sevgili dost...

Sevgili dostlar... Ölüm hepimize bir nefes kadar yakın…

Siz siz olun, kalp kırmayın bu ölümlü dünyada.

Severek ve sevgiyle, sağlıkla kalın...

Öznur Keçici Demirel, Çanakkale

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.