Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hürriyetçi Demokratlar Platformu

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2018 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 00:05

Cumartesi akşamı konak 18 de geniş katılımlı bir toplantıya davetliydik, ev sahipliğini Demokrat parti eski İl başkanı Ali Biliz'in üstlendiği toplantının konuğu Hürriyetçi Demokratlar platformuydu genel başkanlığını Adnan Dağıstanlı nın yaptığı bu oluşum gerçekten kaliteli ve donanımlı kişilerden kurulmuş. Yüz kişi civarı olan toplantıya katılıma DYP Kocaeli eski milletvekili Halil İbrahim Artvinli'de iştirak etmişti çevre illerden de seçme katılım oldu. Bir çok konuşmacı ve siyasetçi söz alıp fikrini söyledi Hürriyet kelimesi Demokrat ismine bir hayli yakışmış Hürriyetçi Demokratlar isminin fikir babasını kutluyorum din ve vicdan hürriyetini ezelden savunan demokratlara bu isim de bir hayli yakışmış ve şık durmuş. Aylık olarak çıkardıkları Hürriyetçi Demokratlar dergisinin 2. sayısını inceledim farklı bakış açıları ile geçmişe ve günümüze ışık tutan bir çok yazarın kalemi ile yazılmış bilgi ve öneriler var, belki de son yıllarda okuduğum en içerikli ve donanımlı dergi diyebilirim. Bursa toplantısından sonra Hürriyetçi Demokratların sonra ki toplantı şehri Antalya olacak Türkiye'yi gezerek güzel bir çalışma yapıyorlar bursa'dan önce ise Diyarbakır toplantısı yapıldı CHP, MHP nin gitmediği AK Parti ve HDP arasnıda sıkışan güneydoğu ya gitmek yine Demokratlara mahsustur bu toplantıyı çok önemli gördüğümü belirtiyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.

Hürriyetçi Demokratlar Platformu , DP eski Bursa il başkanı Ali Biliz’e Geçtiğimiz günlerde polis şiddetine maruz kalan Biliz, Platformun Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı ve arkadaşlarını Gemlik ve Bursa’da misafir etti. Yaklaşık 50 kişilik Yönetim Kurulu üyeleri Demokrat Partinin kurucularından merhum 3’cü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın anıt mezarını ve müzesini ziyaret etti. Daha sonra Bursa’ya geçen plartform üyeleri Bursa’nın tarihi kültürel mekanlarını gezdi. Akşam saatlerinde Bursa’nın da aralarında bulunduğu illerin Adalet Partisi, ANAP ve DYP’de önemli görevlerde bulunan eski Bakanlık, Vekillik, Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisinde görev almış isimler ile plartform üyeleri karşılıklı görüş alışverişlerinde bulundu. Atatürk’ün yaverinin köşkü olarak bilinen Konak 18’de gerçekleşen gecede. Günün anlam ve önemini arz eden bir açılış konuşması yapan Biliz, daha sonra halen DP’de görev yapan MKK üyeleri Burhan Erdurmuş ve Zeki Kılıççınar, eski vekil Halil İbrahim Artvinli söz alarak toplantıya katılan Demokrat kökenliye siyasetteki tecrübelerini aktardı. Söz alan katılımcılar, “Türkiye Gerçeğinde Demokratların Rolü” üzerinde Türkiye’nin artık kaybeden olmaması için nasıl bir yöntem izleneceğini konusunda bir yol çizdi.

Gecenin hem anlamını, hemde önemini son konuşma ile Genel Başkan Adnan Dağıstanlı yaptı. Dağıstanlı;

“ Bursa’ya 2 amaç için geldik. Birincisi Demokratların güçlü ve cesur sesi olan sayın il başkanımız Ali Biliz’in polis şiddetine maruz kalmasını kabul etmeyeceğimiz gerçeğidir. Çünkü; bakın günlük hayatınıza sessiz kalırsan polisten, jandarmadan, infaz memurundan, kocadan şiddet görüyorsun. Susturulmuş bir topluluk olduğunda da yediğin dayak yanına kar kalıyor. Dün 3 yaşımızdaki kızımızın başına gelen baskıcı BASK rejimin, tam anlamı ile mevcut iktidarın Türkiye üzerinde uygulamasının sonucudur. Sen susarsan haksızlıkları, hırsızlıkları, hiçe sayılmayı, ayrışmayı kabul edersin. O yüzden şehir şehir, sokak sokak dolaşıp, diyoruz ki; Ses Ver Türkiye, ses ver ki; Türkiye üzerinde oynanan oyunlar son bulsun. Baktık bir kenara çekilmekle, evde beklemekle olmuyor, TBMM’de mevcut düzenin partileri olan AK Parti, CHP, MHP Türkiye’nin tıkalı önünü açamıyor. Bizde 70’li;80’li;90’lı yıllarda ki; birikimlerimizi sokaktaki vatandaşlarımızla, sizlerle paylaşmaya karar verdik. Bir kaç hafta içinde Ankara’da genel merkezimizi açtıktan sonra, 81 vilayetimizi dolaşarak, vatandaşlarımızın nasıl bir gelecek istediklerini, yıllarca biriktirdiğimiz tecrübelerimizi'de paylaşarak, emek ekmeğimizi paylaşacağız. Artık Türkiye radikal, marjinal partilerin kendilerini yönetmesini istemiyor! Kuruluşumuz da ki temel felsefe siyasi bir parti kurmak, yada belli bir insani kaynak oluşturarak mevcut bir partiye enjekte olmak değildir. Siyasi ömrü çatı katlarında geçen bir büyüğünüz olarak şunu açıkça ifade edebilirim ki, biz bir siyasi akımız. Türkiye genelinde 5 milyon gönüllü üyemiz var. Dernek ve Vakıfların, tüzük ve senetleri nedeniyle siyaset üretemezler. Günümüzde iktidarın göz yumması ile bu çiğneniyor. Ama biz çiğneyen taraf değiliz. Dün her evde merkez sağ geleneği sürdüren partiler, her 2 kişinin 1’nin oyunu alırdı. Şimdi radikalleşmelerine rağmen bu oy iktidara gidiyor. Biz neden böyle olduğunu yapmış olduğumuz çalışmalardan belirli sonuçlar çıkardık. Sahada da çıkardığımız sonuçlarla karşılaşıyoruz. Suriye’de her şey güllük gülüstanlık iken, oranın insanları birbirlerini dinlemezmiş, Türkiye’nin çöplüğünde kimi yiyecek, kimi satılabilecek hurda, kimi giyecek ararken birbirlerini dinlemeyi öğrenmişler.

Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak başka bir ülkenin çöplüğünde birbirimizi anlamak yerine il il dolaşmayı tercih ettim. O yüzden ki; gerçi sağlık sorunlarına rağmen şehirleri dolaşmaktan çekinmeyen Ali Biliz’i başta Ankara Genel Merkezde ve diğer şehirlerde görmek isterim. Platform adına yeni görevler vereceğiz. Artık daha güçlü ve ayakta olmak zorundayız!” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.