Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hücumda etkili olamayınca

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2019 00:01

Bursaspor kötü oynamadığı bir maçı kaybetti. Resmen Burak Yılmaz’ı durduramadı desek yeridir. Burak’ın iki isabetli şutu vardı ikisini de gol yaptı. İlk gole kadar gayet iyi mücadele eden yeşil beyazlılar, her ne kadar çok pozisyon vermese de Lens’im pası ve Burak’ın usta işi golüne engel olamadı.

Kolay değil elbette 35 bin seyirci önünde oynamak. Seyircisinin de olmadığını düşünürsek, şapkadan tavşan çıkarmak için, iyi mücadelenin yanında hücumda da etkili olmak lazımdı. İşte bunu yapamadı Bursaspor.

Durum 0-0 iken Samet Aybaba oyuncularına sürekli “topa basın, top bizde kalsın, oyunu geniş alana yayın” dedi durdu. Ama Beşiktaşlı oyuncular bu maçta her zamankinden daha çok koşup yüksek pas isabet oranı tutturunca Bursaspor’un planları tutmadı.

İkinci yarıya Lima’yla başlamak hızlı hücumlarla beraberlik golüne ulaşmaktı elbette. Bu düşünceyle oyunu 1-0’da biraz tutabilseydi eğer son yirmi dakika Bursaspor’un hücum kozlarını oynayacağı dakikalar olabilirdi.

Ama yine Burak Vergini’nin hatasıyla sahneye çıkınca durum 2-0 olduktan sonra artık geriye dönüşün mümkün olmadığı anlaşıldı.

Beşiktaş’ın en büyük avantajı pas isabet oranının yüksek olması ve tempolu bir oyun oynamasıydı. Tribünlerin isteğiyle Kagawa’nın girişiyle Beşiktaş daha gole yatkın bir oyun ortaya koydu.

Kaleci Muhammet’in Ljajic’in biri frikikten olmak üzere iki şutunda topu kontrol etmesi Bursaspor adına gecenin en güzel kareleriydi.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, çok centilmence bir mücadele oldu. Özellikle Aytaç’ın rakibine faul yaptığı ve sarı kartı hak ettiği pozisyonda aşırı itirazları kırmızı kartı getirebilirdi. Burada Burak ve Atiba Aytaç’ı sakinleştirmeye çalışarak o bölgeden uzaklaştırdılar. Bu gecenin en güzel anlarından biriydi.

Yeşil beyazlıların, 24 puanda kalırken önümüzdeki haftalarda galibiyet serisi yakalamasının farkında olduğunu düşünüyorum. Çünkü ligin en çok berberlik alan takımı olan Bursaspor’un artık son iki sezonda yaşanan sıkıntıları yaşamaması için maçlardan alacağı beraberlikler buna yetmeyecektir.

Bu maçı beraberlik maçı olarak görsem de rakibin temposuna ayak uyduramayınca maalesef kaliteli oyunculara karşı kaybediyorsunuz. Yeşil beyazlılar kötü oynamadı ama böyle maçlarda puan almak için mutlaka gol bulmanız gerekli. Çünkü büyük takımlara karşı deplasmanda öyle ya da böyle gol yiyorsunuz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.