Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hoşgeldin hediyesi

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2020 00:00

İstatistiklere baktığımızda teknik adam değişiklikleri ilk haftalarda takımlara yarıyor. Yeni hocalar 2-3 günde kuş konduramayacağına göre olaya psikolojik motivasyon denebilir.

Hele hele Bursaspor gibi futbolun ‘5. Büyük Takımı’ unvanlı bir ekip Keçiören gibi kendinden çok düşük sıklete sahip bir rakibe yenilip evine boynu bükük dönüyorsa sahasında yeni hocası ile oynayacağı ilk maçı çok tehlikelidir.

Bazı oyunlar vardır köşe başı maçlarıdır. Dönersen önün açılır, dönemezsen bağdaş kurup oturur, yolda kalırsın! Bursaspor'un dünkü Adana karşılaşması da işte böyle 90 dakikaydı.

Bilindiği gibi bir hafta önce travma yaşamış bir takımdı Timsah… Kendine gelmesi için bir ihtimal vardı; o da dün gece ligin dibindeki iğneli fıçıda düşme korkusu ile titreşen Toros Kaplanları’nı yenmekti…

Ayağının tozuyla Timsah Arena’ya çıkan İrfan Buz, geçen hafta başkentte sahaya çıkan ilk 11’den savunma/orta saha/forvet hattındaki Sedat ve Selçuk ileTraore’nin mevkilerinde Diarra/Burak Altıparmak/Serdar Özkan üçlüsüne forma vermişti

Ancak asıl dikkatimizi çeken Seleznyov’un kadro da olmayışıydı… Her ne kadar sakat olduğu söylense de, son antrenmana çıkan Ukraynalı’nın hani gece uykusunda yataktan düşmüş(!) olabileceğini de düşünmedik değil.

İlk düdükle birlikte gördük ki; Adanaspor’un kurt hocası Coşkun Demirbakan Yeşil Beyazlı futbolcuların zangırdayan bacaklarından “titreşimi” almıştı!

Nitekim 13 dakika içinde Bursa kalesinde 3 net pozisyon ile yürekler ağızlara gelirken, gol sevincini yaşayan taraf Bursaspor oldu.

Timsah’ın genç Burak’ı serbest vuruştan penaltı noktasındaki Tayfur Bingöl’ün alnına topu adeta yapıştırdı, o da kafayla meşin yuvarlağı ağlara mıhladı: 1-0

Erken gelen gol sonrası Bursaspor ‘1-0’ ın üstüne yatmayı düşünmeyince, Güney temsilcisi de ‘tek golün’ altından kalmak isteyince yüksek bir tempoda bir oyun seyrettik ilk yarıda…

Timsah ikinci devrede baskılı oynamak yerine akıllı oynamayı tercih edince ve de 2. Lig yolcusu görünümü veren Adanaspor ‘Düşmek kaderimse çekerim’ diye düşününce tempo dip yaptı, haliyle de karşılaşma ilk yarıdaki tek golle kapandı.

Bursaspor öyle ‘aman aman iyi oynamadı’ ama gireni çıkanıyla 16 futbolcudan bana göre çok da kötü oynayan olmadı…

Lig öyle bir hale geldi ki, pek vıdı vıdı yapmanın zamanı geçti. ‘İyi oynadım da kaybettim’ denilecek halden çıktı. Ne oynadığına değil, ne kazandığına bakılacak saatler yaşıyoruz.

Maçı kazandıran nedenlere gelecek olursak aslında bana göre en önemlisi yeni hoca İrfan Buz’un verdiği heyecan. Her hocanın ilk maçı futbolcunun kendini kanıtlaması için önemlidir. Hoca’ın öğrencileri ‘hoş geldin hediyesi’ ile onu utandırmadılar…

Futbol oynar gibi kazanmak, futbol oynayarak kazanmaktan zordur!                                               

O yüzden dün geceki Timsah’ın futbolundan çok, kazanma ruhuna dikkat çekelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.