Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hiçbir başarı tesadüf değildir

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2014 13:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2014 13:47


 

‘Başarının yüzde biri ilham, yüzde doksan dokuzu terdir’ der Amerikalı mucit Thomas Alva Edison. Ampulün mucidi olarak bilinen fakat icatlarıyla 20. Yüzyılı şekillendiren en önemli insanlardan birisidir Edison. Yaptığı onlarca icadı merak edenler internette bolca kaynak bulabilirler. Benim yazımın girişinde kendisine atıfta bulunmam ise, icatlarından ziyade söylediği özlü sözle ilgili. Başarmak için ilhamın başlangıç olduğu, başarının ise bu ilhamın izinde yapılacak çalışmalar ve akıtılacak ter ile mümkün olduğu gerçeğini çok güzel vurguladığı için alıntı yaptım. Bugün sizlere anlatmak istediğim bir başarı hikâyesi ve bu hikâyenin öznesi Arabayatağı Gençlik Spor Kulübü. Kısa adı ise, Arabayatağıspor.

 

Arabayatağı Mahallesi’nin geçmişi

Arabayatağı Mahallesi, 93 Harbi (Hicri 1293 yılında cereyan ettiği için bu isimle anılmıştır) olarak bilinen ve 1877-1878 yılları arasında geçekleşen Osmanlı – Rus savaşı sonrası bölgeden göç eden insanlar tarafından kurulmuş bir köydü. Savaşın yıkımı sonrası göç eden insanların bir bölümü Bursa’ya kadar gelir ve yerleşecek bir yer ararlar. Bu satırları yazan fakirin büyük dedelerinin de aralarında olduğu bir heyet dönemin padişahı Sultan ikinci Abdülhamid’e giderek o dönemde bataklık olan bölge için ferman alarak buraya yerleşirler. Bataklığı kurutur, alabildiğine yeşillikler içerisinde bir alanda çiftçilik yapmaya başlarlar. O dönemdeki Arabayatağı, bugün itibariyle Hacivat ile Duaçınarı arasında kalan Ankara yolu altındaki bölgeyi kapsıyordu. Bursa’nın meşhur şeftalisini yetiştiren çok büyük tarlalara sahip bir köydü Arabayatağı. 1985 yılında köy statüsünden mahalleye dönüşen Arabayatağı, yakın tarihte bölünene kadar Bursa’nın en büyük mahallesiydi. Zamanında büyüklerimizin bize aktardığı bilgiye göre, mahallenin herkese garip gelen adı şöyle şekillenmiş: O dönemde şehre yakın bir köy olduğu için gelen insanlar burada dinlenip, şehre gidip işlerini görürmüş. At arabalarıyla Bursa’ya gelen insanların konakladığı bir yer olduğu için zamanla bölge, Arabayatağı olarak anılmaya başlamış ve köyün ismi böyle şekillenmiş.

 

Arabayatağıspor ve U14 başarısı

1978 yılında kurulan Arabayatağı Gençlik Spor Kulübü aradan geçen yıllarda çok önemli başarılara imza atar. Amatör ve deplasmanlı amatör liglerde yaşadığı şampiyonlukların yanı sıra birçok kez Bursa’yı başarıyla temsil eder. Profesyonel liglere yetiştirdiği çok sayıda futbolcu bulunan kulüp, eskiden sadece mahallenin gençlerinden oluşan genç takım ve A takımdan oluşurken, bölgenin çok sayıda mahalleye bölünmesi ve amatör liglerde de gelişen transfer yaklaşımları sonrası daha geniş kitlelere açılır. Bir dönem hentbol takımını da sahip olan kulüp, bugün ise sadece futbol branşında faaliyet gösteriyor. Özellikle son on yılda çok güçlü bir altyapıya sahip olan Arabayatağıspor, U11, U13, U14, U15, U16, U17, U19 ve A Takım olmak üzere toplam 8 takım ile amatör futbol liglerinde mücadele ediyor. Arabayatağıspor U14 Takımı, geçen hafta Yozgat’ta oynanan final maçında Samsun Kadıköyspor'u 2-1 yenerek 2013-2014 Sezonu Türkiye Şampiyonu oldu. Bu zaferi hak eden takıma yapılan görkemli şampiyonluk kutlamaları zaten tüm şehir tarafından ilgiyle izlendi. Yıllardır yapılan disiplinli çalışmaların meyvelerini toplayan Arabayatağıspor’un yakında diğer liglerde de benzer başarılara imza attığını görmek sürpriz olmaz. İçlerinde çok güçlü kulüplerin altyapılarının da olduğu bir ligde, bir mahalle takımının bu başarıyı kazanabilmesi, bu kadar zorlu rakiplerin arasından sıyrılabilmesi için ne kadar emek verildiği ve ter akıtıldığı ortada. Ben de buradan, yöneticilerinin çoğu arkadaşım olan Arabayatağı Gençlik Spor Kulübü’nü tebrik ediyor ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.

Buradan Bursaspor yöneticilerine, özellikle altyapıyla ilgili görev yapan yönetici ve antrenörlere de bir çağrıda bulunuyorum, mutlaka bu kulüplerimizi takip edin. İyi bir planlama yapıldığı takdirde göreceksiniz, Bursaspor bu kentin altyapısından yetişen gençlerle çok daha düşük maliyetlerle takım oluşturup başarıyı yakalayabilir. Yıllarca ne idüğü belirsiz yabancılara akıttığımız milyon dolarlar ortada. Sürekli açık veren bu yönetim politikasının sürdürülebilir bir yanı yok. Gelin çok gerekli olan birkaç yıldız transferi dışında kendi dinamiklerimize dönelim. Göreceksiniz her şey çok daha güzel olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.