Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HİÇ Ödülleri

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2016 00:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 00:16

 

Halkla ilişkiler bir bilim dalı. ‘Kamuya ya da özel sektöre ait kuruluşların olumlu bir imaja sahip olmaları için gerekli tanıtım politikasının saptanması, kuruluşların bu doğrultuda yönlendirilmesi, insan grupları ve kuruluşlar arasında bilgi akışının sağlanması ve bu bilgi akımının gerekli etkinliği kazanarak amaçlanan sonuca ulaşması için yapılan planlı faaliyetler’ olarak özetleyebiliriz.

Batıda 20’inci yüzyılın başlarında, halkla ilişkiler konusunun her işletme için gerekli ve kaçınılmaz olduğunun anlaşılmasının ardından halkla ilişkiler kavramı, kurum ile kamuoyu arasındaki iletişimi sağlayan Kurumsal Halkla ilişkiler (CPR) ile kurumun pazarlama çalışmalarına destek olan Pazarlama Yönlü Halkla ilişkiler (MPR) olmak üzere iki ana akım halinde geliştiğini görüyoruz. Kişilerin halkla ilişkiler uzmanlarından yararlanmaya başlaması ise daha çok sosyal medyanın yönetilmesi ve siyaset kurumlarında öne çıktı.

Bursa’da kurumların ‘halkla ilişkiler’ adı altında istihdam ettikleri ağırlıklı olarak eli yüzü düzgün, ağzı laf yapan ve sempatik hanımları istihdam etmelerinin üzerinden çok değil henüz 10-15 yıl geçti. Daha sonra Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD) kuruldu. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olanlar, gazeteciler, kurs bitirenler ve uzun yıllar bu konuda ter dökenler dernek çatısı altında toplandılar. Çok da iyi yaptılar.

Yönetim kurullarında görev alanlar, öyle bir yarışma düzenlediler ki; derneğin adı ulusal alanda tanındı; Halkla İlişkiler Çalışmaları (HİÇ) Ödülleri

Bu yıl yine yerel ve ulusaldan başvuran projelerle ödül sürecinin 4’üncüsü gerçekleştirildi. Podyum Davet’te gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Toprak Sergen’in yaptığı gecede; Kurumsal İletişim, Kurum İçi İletişim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Sponsorluk İletişimi, Sivil Toplum ve Kamu Kuruluşları başlıkları altında, 6 kategoride en iyiler ödüllerine kavuştu.

HİÇ’ten Sesler Korosu, salonu dolduran davetliler için büyük bir sürpriz oldu. Halkla İlişkiler alanında yetkin isimlerin yer aldığı koro, sevilen parçaları büyük bir titizlikle ve içten söyledi. Bol bol alkış da aldılar… Dernek Başkanı ise önce yerine oturdu ancak ‘Sayın Serdar Ömeroğulları da derslere katılmıştı. Kendisini bekliyoruz’ anonsu üzerine koroya katıldı. Araya bir yere sıkıştı ve söylüyormuş gibi yaptı sanırım… Yerinden kalkıp gelirken de mikrofonun açık olduğunu mu yoksa bilerek mi yaptığına karar veremediğim sözler sarf etti; “Bana bugün komplo kuranlar var” dedi… Salonda kahkahalar koptu…

Törende ilk konuşmacı BHİD Başkanı Serdar Ömeroğulları oldu. Özetle; “Kentimizde iletişim alanında oluşturduğumuz güçlü sinerjiyi ulusala yaymanın gururunu yaşıyoruz. Artık HİÇ ödülleri de sektörün olmazsa olmazlarından biri haline geldi” dedi. 

Her işi uzmanının yapması gerektiğini her platformda dile getirdiklerini hatırlatan Ömeroğulları “iletişim yönetimi de uzmanlık isteyen bir alandır, amatör kişiler tarafından yapılan iletişimin ne tür olumsuz sonuçlar doğurduğuna zaman zaman hepimiz şahit oluyoruz. Nasıl sağlık söz konusu olduğunda doktora gitmemiz gerekiyorsa, konu iletişim yönetimi olduğunda da iletişim uzmanlarına başvurmak gerekiyor” diye uyardı.

Bursa Halkla İlişkiler Derneği, önümüzdeki dönem çekişmeli bir seçim yaşayacak. Ömeroğulları’nın aday olmayacağını açıklamasının ardından Yusuf Ziya Yüce ile Bedirhan Bozali’nin ayrı ayrı ekiplerle hareket ettiklerini biliyoruz.

Umarım BHİD’de çıtayı daha da yükseğe taşıyacak bir ekip iş başına gelir. Aklıselim kazanır…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.