Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hibeder

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2019 00:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2019 00:12

Hibeler;

Sivil Toplum Kuruluşlarının ve işletmelerin hazırladıkları projelerinin hayata geçirilmesinde son büyük önem taşıyan ancak pek çoğu tarafından da ayrıntıları bilinmeyen ya da yanlış yönlendirilmelerden dolayı mağduriyet yaşadıkları karşılıksız yani geri ödemesiz mali yardımlar.

Çeşitleri ve uygulama alanları pek çok.

Hibelerin en önemli özelliği oluşturulan projelere ciddi kaynak yaratıyor olmaları.

Ancak, KOBİ’lerin ve STK’ların kendilerine uygun hibelere ulaşabilmekte güçlük çektikleri de aşikar.

Çoğunlukla ilgilendikleri konularda bir danışmana gereksim duymaları da kaçınılmaz.

Konu genellikle teknik bilgi ve ayrıntıları içerdiği için kendilerine doyurucu bilgileri verebilecek ve yol haritalarını çizmelerinde yardımcı olabilecek bu danışmanların mesleklerini etik değerlere saygılı ve profesyonel olanlarına ulaşmakta sanıldığı kadar kolay değil.

Yani sektörde nitelikli danışman ve danışman tanımı sıkıntısı var.

Hibeden kasıt bedava kaynak değil elbette.

Evet, mali olarak geri dönüşümü yok ama projelerin verimliliği ve sürdürülebilirliği konusunda alıp kullanan için son derece ciddi bir sorumluluk.

Hibe olanakları ve koşulları konusunda ilgilileri bilgilendirmek ve onlara bu süreçte kılavuzluk etmek için artık uzmanlardan oluşmuş yönetim kurulu ile faaliyetlerine başlayan bir sivil toplum kuruluşu var.

Hibeder

Yani; Destek Teşvik ve Hibe Danışmanları Derneği

Hibeder,2018 in Kasım ayında konusunda uzman danışmanların da katkıları ile Tüzük Komisyonu çalışmalarını tamamlayarak Kurucular Kurulunu topladı ve geçici Yönetim Kurulunu oluşturdu.

Sırada öncelikli olarak yakın zamanda şubelerin kurularak ardından olağan genel kurulun yapılması ve danışmanların bizzat yaşadıkları sorunlara gerçek ve kalıcı çözüm üretme çalışmaları var.

Hibeder’in kuruluş amacının bir zorunluluktan kaynaklandığını belirten Genel Başkan Atalay Şahinbakan Hibeder’i şu sözcüklerle anlatıyor;

‘’Ana amacımız Türkiye’de mesleğini Danışmanlık olarak seçen arkadaşlarımızın adına bu sektöre Mesleki Kimlik statüsü kazandırılması olacaktır. Bunun için mesleğimiz adına faaliyette bulunan gerek dernekler gerekse de platformlar ile işbirliği ve güç birliği içerisinde olacağımızı beyan ve taahhüt ederken, bütün danışman arkadaşlarımıza derneğimizin ve gönlümüzün açık olduğunu belirtmek isteriz.’’

Hibeder’de görev alan danışmanlar ülkeye yatırım kazandırmak için yatırımcılara rehber olmaya devam ederlerken Türkiye’nin meselesinin bedava proje yazmak olmadığını vurgulayarak nitelikli ve kaliteli projeler yazarak yatırımcıyı mağdur etmeden Devletin ve Milletin yanında olmayı ilke edinmişler.

Hibeder’in bir diğer amacı da meslekte çantacı olarak nitelendirilen ve

gerçek danışmanların haklarının gasp edilmesine neden olan kişilerle kurumlar ile birlikte mücadele etmek.

Burada Hibeder tarafından kurulan Hibe Gündemi Platformuna’da bir paragraf ayırmamın gerekli olduğunu düşünüyorum;

 Kurulma amacı danışmanlık hizmeti alanları alacakları danışmanlığın tanımından başlayarak kimlerin danışmanlık yapabileceği, hangi alanlarda danışmanlık hizmetleri verilebileceği, danışman firma ile nasıl çalışma yapılacağı, doğru ve güvenilir firmanın nasıl seçilmesi gerektiği gibi teknik konular hakkında bilinçlendirmek.

Logosunda ki Başağın, Tarım, Hayvancılık, Çiftçiliği, Küçük Çarkların, KOBİ, Sanayi, İşçiliği, Yükselen Grafiğin, Tarım ve Sanayide Kalkınmayı, Büyük Çarkın tüm bu sektörlerin kalbi konumundaki ve kalkınmaya etken roldeki danışmanı

Hilalin Kapsayıcılığı ve dernek varlığını, Dünyanın ise Evrenselliği simgelediği Hibeder’in en kısa zamanda konusunda ses getirecek faaliyetlere imza atacağından hiç şüphem yok.

Logonun görselini bir köşe yazısında paylaşmam mümkün değil ama konunun ilgilileri kısa zamanda onu pek çok mecrada görecekler zaten.

Hiç unutmam Yönetim Bilimleri Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi iken Pazarlama Profesörü hocamız Birol Tenekecioğlu bir ders esnasında ‘’Bu okuldan çıkınca hiçbir şey olamazsınız’’ dediğinde tüm amfi birbirimize bakıp donup kalmıştık.

Arkasından kurduğu cümlenin gerçekliğini de hayata atılınca kavradık.

Demişti ki ‘’Ama çok şey olursunuz’’

Hibeder’in Kurucu Başkanı Üniversite arkadaşım Atalay Şahinbakan işte bu çok şey olanlarımızdan.

Kırk yıllık dostumun şahsında Hibeder’e çıktığı yolda başarılar diliyor, mesleklerine etik kazandırmak için canla başla çalışan tüm Hibeder yönetici ve üyelerini saygıyla selamlıyorum…

Yolları açık olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.