Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Herkesin umudu Kızılay

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2019 00:00

Ulusal Afet, Kan Hizmetleri, Uluslararası Yardımlar,Sosyal Hizmetler, İlk Yardım, Göç ve Mülteci Hizmetleri ve bunlar gibi sayamadığımız birçok hizmetleri sıraladığımızda ilk aklan gelendir Türk Kızılayı…

Hem dünyada mazlumların yanında, hem coğrafyamızda, hem de Bursa’mızda insanlarımızın yanında…

Türk Kızılayı akıllarda ve yüreklerde öylesine yer edinmiş ki 1868’den beri aralıksız hizmetlerine devam ediyor.

Bu yüreklere dokunan gönülleri ısıtan hizmetlerden biri de Bursa’da yaşanıyor.

Kızılay Osmangazi Şubesi de bu anlamda Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalayarak toplumda unutulan bazı değerleri hatırlatmayı ve farkındalık oluşturmayı hedeflemiş,ve sosyal sorumluluk projesi ‘Kızılay Pazarda’ ile insanların gönlüne dokunuyor.

İmzalanan protokol ile yeni nesil gençlere, eskiden beri var olan kültürümüzün en önemli parçası olan ‘iyilik ve yardım’ etme duygusunu pekiştirmeyi uygulamalı olarak yapıyor.

Hayata geçen proje ile Kızılay Osmangazi Şubesi ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bursa’da BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi ve Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi pilot okullar olurken, öğrencileri ise gönüllü yardımsever rölünde Çarşamba ve Dikkaldırım’da pazarlarda özellikle yardıma ihtıyacı olanların imdadına koşuyorlar.

Kızılay Osmangazi Şube Başkanı Halil Atalay,”kardeşlik ruhunun ve iyiliğin gelişmesi noktasında bu projeyle hem Kızılay’ın varlığını hissettiriyoruz hem de bir farkındalık oluşturuyoruz. Ayrıca bu etkinlik, gençlerimizde, bir iyilik yapma ve bunu yayma anlamında bir bilinç oluşturacaktır” dedi.

Aynı projenin içinde yer alan Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sayın da amacın, “Bireye görev ve sorumluluğunu ortaya koyma adına anlamlı bir proje. Evde evlat, okulda öğrenci, sosyal hayatta da vatandaş bilincini ortaya çıkaran bir farkındalık projesi. Öğrencilerimiz ve yaşlılarımız çok memnun. İnşallah diğer pazarlara da taşır, bu projeyi büyütürüz” ifadelerini kullanarak Bursa’da gerçekleştirdikleri bu anlamlı işin özellikle gelecek için önemli olduğunun altını çiziyor.

“Çocuklarımız birbirleriyle yarışıyor”

Hayatın içinden ve gönülleri ısıtan proje ile ilgili BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet İnan ise,bu etkinliğin çocukları hayata hazırlamak, yaşlılara karşı merhamet ve şefkat duygularını geliştirme adına önemli bir proje olduğunu, Öğrencilerin ve velilerin bu projeden çok mutlu olduklarının bilgisini veriyor.

Ayrıca çocukların okulda gönüllü olabilmek için birbirleriyle yarıştığı ve her seferinde farklı öğrencilerin etkinliğe çıktığı, bu bağlamda katılan her öğrenciye kitap hediye ettiklerini söylüyor.

Özetle eski ismi Hilal-i Ahmer Cemiyeti olan Kızılay her yerde olduğu gibi adına yakışır bir şekilde herkesin ve her kesimin yardımına koşuyor. Bu bağlamda Osmangazi’de gerçekleştirilen bu anlamlı projeyi Bursa’ya hatta tüm Türkiye’ye yayılmalı…

Biz de burada emeği geçen kurumları ve öğrencileri bu güzel davranışları vazife ettikleri için gönülden teşekkür ediyor, daha nice güzel faalliyetlerde bulunmalarını temenni ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.