Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her anırana abdest bozsaydık…

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2018 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2018 00:08

Temel askerliğini Yunan sınırında yapıyormuş. Bir gün canı sıkılmış, hem karşısındaki Palikaryaya ıslık çalmış ve elleriyle "havacı mısın" işareti yapmış. Yunan aldırmamış. Bir ıslık daha çalmış yine elleriyle "karacı mısın" işareti yapmış Yunan buna da oralı olmamış. Bir ıslık daha çalmış "denizci misin" anlamında yüzme işareti yapmış. Yunanda ses yok. Bir ıslık daha çalmış, bu seferde "topçu musun" manasına gelen bir hareket yapmış. Yunan yine duvar. Bir ıslık daha çalmış "gözcü müsün" anlamında dürbün işareti yapmış. Yunan da tık yok. Nöbetler değişmiş sıra yine Temel'le Yunana gelmiş. Yunana yine sınırda görev vermişler ki hemen ben oraya gitmem diye itiraz etmiş ve eklemiş bir deli Türk askeri var, bana hava kararınca yüzerek gelip sana bir kafa(!) koyucam gözlerin fırlayacak diyor...

Palikarya fıkrada Temeli başka yerinden anlamış ama böyle giderse, anladığına uğraması an meselesi.

Habere bakar mısınız?

‘’Noel yortuları nedeniyle Savunma Bakanlığı basın mensupları için düzenlenen basın toplantısında konuşan Yunan Genel Kurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, Yunan silahlı kuvvetlerinin bölgedeki barış ve istikrarı korumakla görevli olduğunu ve ABD’nin de aynı amacı güttüğünü belirtti. Apostolakis, “Türkler kayalıklarımıza çıkarsa, yerle bir ederiz. Hükümetimiz de aynı görüştedir” şeklinde konuştu.’’

Haberin gerisi de var ama orası teferruat.

Önemli olan bizim hükümetimiz de aynı görüşte mi onu merak ettim.

Ülkenin gündemi toz dumandan görünmüyor bunu bir şekilde anlıyorum; ancak Yunanın alenen sürdürdüğü bu işgal politikasına neden göz yumulduğunu, birkaç cılız ve hamaset kıvamında çıkıştan gayri elle tutulur sonuç almaya yönelik önlemlerin neden alınmadığına hiç aklım ermiyor.

Önlemden geçtim millilikte yarışan partilerden tepki bile yok. Varsa da sonuç bu olduğuna göre önemi de yok.

Bunun uluslararası politika ve diplomasi ile de bir alakası olduğunu sanmıyorum.

Herifler alenen bize ait adaları, kara parçalarını işgal ediyor, kara sularımızda fink atıyorlar.

Kimsenin umurunda değil.

Ya ciddiye almıyorlar, ya da işin ciddiyetini kavrayamıyorlar. Her iki durumda da olay vahim.

Birileri Palikaryaya sürekli kaşıntı tozu atıyorlar o da kaşınıp duruyor zaar.

Biz senaryolaştırılmış tarihimizle ekran başında elde satır Dirilişin fon müziği ile hayali savaş kahramanlık dansları yaparak kendi kendimize gaza gelirken, Yorgo deveyi hamuduyla yutma peşinde; nüfusumuzun yarısından fazlası farkında bile değil.

Yunanın ki cahil cesareti desem mümkünatı yok, çünkü bu konuda cahil değiller.

Daha üç kuşak öncesi dedelerinin suratlarında patlayan Türk tokadının izleri duruyor.

Demem o ki; bu hadsizler bizi çok iyi biliyorlar.

Korktuğum bizim bilmediğimiz neyi bildikleri.

Öyle ya ellerinde kaşıntı tozu güle oynaya birbirlerine serpe serpe ayağımızın altında dolaştıklarına göre güvendikleri bir şeyler yatıyor olmalı.

Hiç biri yoksa mutlak bir beklentisi var Palikaryanın.

Fıkrayla başladım fıkrayla bitireyim;

Köyün birine bir imam atanır. Köylü ile çok güzel anlaşır ama her eşek anırışındaki köylünün abdest yenilemesine bir türlü anlam veremez. Dikkatini çeken bu durumun nedenini sorar. İçlerinden birisi, yıllar evvel köyün imamının, “eşeğin anırdığını duyarsanız abdestiniz bozulur” dediğini, o yüzden de, yıllardır bunu uyguladıklarını söyler. İmam, böyle bir şeyin olamayacağını söyleyerek olayı araştırır.  Öğrenir ki, çok yıllar evvel, köyde su olmadığı için köy halkı toprakta abdest alırmış, yani teyemmüm yaparmış. Tabi ki, köye su, eşeklerin sırtında taşındığı için de, o zamanın imamı bir vaazında; “köyde su olmadığı için, abdestinizi toprakla alabilirsiniz ancak, eşeğin sesi duyulduğunda sırtında su taşıdığını bildiğiniz için, toprakla alınan abdest bozulur, çünkü artık su vardır’’ demiş. Ancak vaazı gönülsüz dinleyen bir köylü, sadece “eşek anırmasını duyarsanız abdest bozulur” kısmını okuyup, bunu da halka yaydığı için, herkes de sorgulamadan bunu uygulamış.

O fıkra bu gerçek;

Biz Türklerin abdestimizden kuşkumuz yoktur; dolayısı ile namazımızdan da.

Günü gelir bunu Palikarya ya yine hatırlatan birileri çıkar elbet.

Her anırana abdest bozsaydık

Oooo…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.