Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hepimiz kardeşiz

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 00:03

Geçen hafta çok üzücü bir olay yaşandı. Antalyaspor deplasmanından dönen gencecik iki Ankaragücü taraftarı Afyon yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

Takımlarının maçını izlemek için armanın peşinden gitmişlerdi. Kazanmak ya da kaybetmekten ziyade takımlarına olan bağları, sevgileri önemliydi. Kader bu iki genç kardeşimize galibiyet sevincini yaşattı ama daha sonra bütün Türkiye’yi üzüntüye boğan o acı kazayı.

Kazayı ilk öğrenenler arasında Afjet Afyonsporlu yöneticiler ve sportif direktör İbrahim Çelik vardı. Duyar duymaz hastaneye koştular ve her şeyle ilgilendiler. Allah razı olsun.

Olay duyulur duyulmaz da formaların renklerin bir anlamı kalmamış, herkes ama herkes acıyı yüreğinde hissediyordu. Bütün kulüplerden başsağlığı ve geçmiş olsun mesajları gelirken, Ankaragücü camiası son derece duygusal bir açıklama yaparak gönülleri bir kez daha kazandı. “Artık hepimiz kardeşiz.”

Evet Ankaragücü camiasından “geçmişte yaşanan bütün fikir ayrılıklarını, anlaşmazlıkları bir kenara bırakıyoruz, artık hepimiz kardeşiz” açıklaması geldi. Yakışan buydu. Bütün kulüpler bütün renkler bir oldu acınız acımızdır dedi ve ardından Ankaragücü camiası büyüklüğünü gösterdi. Bütün bu yaşananlar ve o iki gencecik kardeşimizin tabutlarında yer alan bütün takımların atkıları aslında bize böyle günlerde nasıl bir olduğumuzu, birlik olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Bu hem insanlığımızın bir gereği, hem son görev adına dini bir vecibe hem de sporun temel ruhu olan dostluk ve kardeşliğin bir gereğiydi.

Elbette ki ateş düştüğü yeri yaktı, yakmaya da devam edecek. Ama bu üzücü olay istiyorum ki bir çığır açsın. Rekabetin sadece sağa içinde ilk düdükten son düdüğe kadar olduğunun bilincine varmamızı sağlasın.

Bakın buna en güzel örnek Bursaspor-Ankaragücü kardeşliği... Yıllardır imrenilecek bir dostluk ve kardeşliği bütün Türkiye’ye izlettiriyorlar. Ve bir mesaj veriyorlar. İstenince oluyor mesajı....

Evet Ankaragücü camiasının dediği gibi. Artık hepimiz kardeşiz. Aslında öncesinde de öyleydi. Ancak yaşanan bu üzücü olay bizi kendimize getirdi ve göremediğimiz dostluk ve kardeşlik olgusunu bize hatırlattı.

Hayatlarını kaybeden genç kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, geride kalanlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.