Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hem psikolojik hem fizyolojik sağlığınızı önemseyin…

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2020 00:02

Karantina günlerinin devam ettiği ülkemizde, yetişkinler gibi çocuklarda sıkıntılı dönemler yaşıyor. Hatta zaman zaman yetişkinler kendi sorunlarından fedakarlık ederek çocuklarının sorunlarını çözmeye çabalıyor. Çocuklar bu günlerde hem psikolojik hem de fizyolojik olarak zor durumda..

Çocuklar havalarında yavaş yavaş düzelmesi ile birlikte daha da fazla tepkiler göstermeye başlıyor. Park’a, sokaklara çıkamamanın stresini yaşıyorlar ve bu konuda sınırlarını zorluyorlar. Tam da bu aşamada çocukların bu durumdan uzaklaştırmak isteyen ve evden de olsa çalışmak zorunda kalan ebevynler, çocukların oyalanması ve anlık krizi atlatması için tablet ve telefonlara yönlendiriyorlar. Bunun yanında çocukların derslerine tv, telefon ve tablet gibi teknolojik aletlerden devam etmek zorunda kalması başlı başına çocuklarda hem bağımlılık yarattı, hemde çocukların göz sağlığı ile ilgili olumsuzluklara itti.

Küçük çocuklar her anlamda hassas ve dikkat gerektirir. Ancak çocuklar bu günlerde sağlık anlamında mağdur oluyor. Çocuklarınızla evde yapacağınız farklı alternatifler var. Birlikte yemek masası kurabilir, evdeki kütüphanenizi düzenleyebilir, bozulmuş olan aletlerin tamirinde yardım isteyebilir ve kitap okuma saatleri düzenleyebilirsiniz.

Aksi durumda çocukların hem hareket gelişimi kısıtlanabilir hem de görme sorunları yaşayabilirler. Çocuklar için görmek, sağıklı gelişim için en önemli unsurlardandır. Görme yetisi çocukların fizyolojik gelişimini, sağlıklı gelişimini ve okuldaki başarısını etkiler. Her sağlık sorununda olduğu gibi çıkan sorunların erken teşhisi, etkili bir tedavi ile kontrol altına alınabilir.

Çocuklar görsel olarak iyi durumda değilse tutumları, okul ve eğitimdeki performansı, bir yetişkin olarak yapacakları iş olumsuz etkilerir. Çocuklarınızın doğum ve bebeklik döneminde yapılması gereken rutin kontroller takip altında oluyor. Ancak bu süreçte çocukların psikolojik durumları için pedagog yada çocuk psikiatristine, süreçten en etkilenecek durumda olan göz sağlığı için göz doktorlarına başvurmayı ihmal etmeyin. Tarama, çocuk doktoru, aile hekimi veya diğer eğitilmiş sağlık personeli tarafından yapılabilir. Home office çalışmak durumunda kalan ve gün boyu tv izlemek, telefon-tablete maruz kalmak zorunda bulunan yetişkinler olarak sizlerde sağlığınızı ihmal etmeyin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.