Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hem bilgi hem fen, ‘öğrenci ol’ hemen!

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2015 01:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2015 01:04

 

 

Temeli 27 yıl önce atılan Bilfen Okulları, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında artık Bursa’da da seçkin öğrencilerle buluşmaya başladı. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu ve Fen lisesi ile fark yaratan okul, Bademli’nin en sakin bölgesinde, yeşillikler içinde…

Bilfen Okulları bugün; Türkiye genelinde 30 anaokulu, 17 ilkokul, 15 ortaokul, 15 lise ile eğitime katkısı büyüyerek devam eden bir eğitim zinciri… Gelecek nesillerin eğitimine katkı sağlamak, onları başarıya ulaştırmak için yola çıkan Bilfen Okullarında başarının sırrı, “Eğitim, ciddi bir iştir. Bilmekten öte ona gönül vermek gerekir!” cümlesinde saklı. İstanbul, Ankara, Kayseri, İzmir, İskenderun, Antalya ve Gebze’nin ardından Bursa’da da kampüs kuran Bilfen, öğrencilerini birer dünya vatandaşı olarak yetiştiriyor.

Okulu gezerken çok etkilendiğimi belirtmeliyim. Öğretmen kökenli bir gazeteci olarak “bir öğrenci için gereken hemen her şeyin düşünülerek hayata geçirilmiş” olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Aldığım bilgiye göre; bir yılda yapımı tamamlanan Bursa kampüsü, yaklaşık 18 bin metrekarelik kapalı alanda, 15 bin 650 metrekarelik bahçesiyle bin 950 öğrenciye hizmet verecek. Kampüs genelinde toplam 87 derslik, 461 kişilik konferans salonu, bilişim teknolojileri, fen, bilgisayar, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve dil becerileri laboratuvarları, kütüphane, yemekhane ve revir var.

Sosyal aktiviteler ile kulüp derslerinin de yapılabileceği kampüste; kapalı spor salonları, kapalı havuzlar, buz pateni pisti, cooking odası (pasta-börek yapım atölyesi), görsel sanatlar atölyesi, moda tasarımı, jimnastik ve müzik odaları ile öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri ve yeteneklerini ortaya koyabilecekleri aktivitelerle yenilikçi bir eğitim yaklaşımı sunuluyor. Verilen eğitimle; Her öğrenci en az bir enstrümanı çalabilir hale geliyor burada. Bir yabancı dili kusursuz yazıp konuşuyor ve yüzmeyi mutlaka öğreniyor.

Bizler okulu gezerken anaokulu öğrencileri eğitime başlamışlardı bile. Bademli Bilfen Anaokulu bin 800 metrekarelik kapalı eğitim alanı ve bin 150 metrekarelik bahçesi ile 180 öğrenciye hizmet veriyor. Anaokulu genelinde bulunan toplam 9 derslik ve 105 kişilik konferans salonunun yanı sıra; İngilizce, bilgisayar, satranç, sanat, beden eğitimi gibi etkinlik sınıfları, yüzme havuzu, yemekhanesi ve reviri ile minik öğrencilerine tam donanımlı alt yapısıyla hizmet sunuyor. Geçen yıl ayrıca Nilüfer’de açılan anaokulu da yine tam donanımlı sınıfları, etkinlik alanları, yüzme havuzu ve konferans salonu ile 152 öğrencisine eğitim vermeye devam ediyor.

Bu arada Bilfen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk’le de tanışma fırsatı yakaladık. Bakın neler söyledi; “Bilfen Eğitim Kurumlarının 27 yıllık köklü eğitim geçmişini İstanbul’dan Bursa’ya taşımak üzere yola çıktık. Bilfen’in eğitim kalitesinden daha fazla öğrencinin faydalanması amacıyla son yıllarda sadece İstanbul ile sınırlı kalmayarak yeni başarılar için yeni okullar açıyoruz. Yeni yatırımlarla önümüzdeki öğretim yılında öğrenci sayımızı yüzde 30 artırarak 14 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bursa’da eğitimin çıtasını yükselteceğiz.”

Benim gördüğüm kadarıyla Bilfen, çağın gereklerini yerine getiren bir yapılanma içinde. Örneğin Bilport ile her öğrenci ve velisi okulla sürekli iletişim halinde kalıyor. İnternet üzerinden eğitime devam edilmesi çok güzel bir uygulama.

Bilfen’de öğrenciler; araştıran, sorgulayan ve öğrenmede aktif rol üstlenen bireyler olarak yetişecekler.

Yolunuz açık olsun…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.