Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayretlik Bir İbret Öyküsü

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2020 00:02

Anlatacağım hikâyenin en çarpıcı yanı ise konunun kahramanlarının tümünün geçmişte yollarının Bursa’dan geçmesi...

Son olarak borcundan dolayı Timsah Arena’nın elektriklerinin kesilmesiyle Bursaspor’un gırtlağa kadar borç batağına battığı gerçeğinin getirisiyle durumun ne denli ciddi ve de vahim olduğunu ortaya koyuyor. Bu da doğal olarak son yıllarda seslendirilen tek çarenin ‘şirketleşme’ den geçtiği söylemlerini yeniden gündeme getiriyor.

‘Kötü örnek emsal olmaz’ tamam da geçmişte yaşananlara ve bugün de yaşanmakta olanları görmezden mi geleceğiz?

Ülkemizde Malatyaspor ile başlayıp, Vanspor, Siirtspor, Çanakkalespor, İstanbulspor, Adanaspor, Karşıyaka, Göztepe tarafından hayata geçirilen ‘şirketleşme’ kavramı bu saydığımız kulüplerin Türk futbolundan tamamen silinmeleriyle son bulmuştur. 

Çünkü ‘Anonim Şirket’ modeli genel kurul kararı ile şirketleşme kararı alan ve tamamen tek kişiye ya da bir aileye bağlı genelde 7 yöneticiden oluşan olan kulüplerin sistemidir.   

...Ve Kasımpaşa!

Ciner Holding’in sahibi olduğu İstanbul temsilcisi bugün itibarıyla ligin ilk 10 haftasına sığdırdığı 3 teknik direktörle bir rekora koşuyor. Geçtiğimiz sezon başı öğlen vakti İbrahim Üzülmez ile canlı yayında sözleşme imzalayan Kasımpaşa’da aynı akşam hocanın görevden ayrıldığı haberini okuyunca çok şaşırmıştım.

Aradan geçen 3 ay sonra Bursaspor’da iş başı yapan eski dostum İbrahim Hoca’ya konuyu sorduğumda verdiği cevabı dün gibi hatırlarım:

‘Kulüpte sağlıklı bir ortam olmadığını fark ettiğim için ayrıldım...’

Geliyoruz bu sezona... Kasımpaşa 1996-97’da Bursaspor formasını da giyen Mehmet Altıparmak’ın teknik yönetiminde lige giriyor. Takım 7. Hafta sonunda 12 puanla 6. basamakta iken Mehmet Hoca’nın görevine son veriliyor.                                                                                                                                    Hemen andından da geçen sezonu Bursaspor’da bitiren İrfan Buz takımın teknik komutanlığına getiriliyor.

Ama o da ne?  2 hafta henüz dolmadan İrfan Hoca’da istifa ettiğini açıklıyor, koltuğa Fuat Çapa oturuyor!

Bitti mi? Hayır bitmiyor...

Kasımpaşa’nın CEO’su da İrfan Buz’la birlikte istifa ettiğini açıklıyor.

O CEO kim mi? Eski Bursasporlu futbolcu Serkan Reçber!

Şimdi sıkı durun! Baş döndüren bu mini deveran öyküsünün altında iddialara göre bakın ne yatıyor?

Malum, şirketlerde son söz patronundur. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, eski Bursasporlu Aytaç Kara'nın duran topları kullanmamasını istiyor. Mehmet Altıparmak'la da yolların bu nedenle ayrıldığı öne sürülüyor. Erzincanspor ile oynanan son kupa maçının 85. dakikasında duran topun başına yine Aytaç’ın gelmesiyle ortalık bir anda karışıyor. İngiltere'de bulunan Başkan, direkt CEO ile iletişime geçiyor, hem İrfan Buz'un hem de Aytaç Kara ile yolların hemen ayrılmasını istiyor. Karşılıklı restleşmenin ardından Reçber de görevi bırakıyor.

Ne diyorsunuz; Bursaspor dernek statüsünden çıkıp şirketleşse mi acaba?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.