Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2018 00:02

Gazetecilikte klasik bir deyim vardır ve bize göre de doğru bir tespittir; “Bir köpek bir insanı ısırırsa haber değeri yoktur, bu olağan bir durum dur, fakat bir insan bir köpeği ısırırsa bunun haber değeri vardır” çünkü bu sıra dışı bir olaydır.

Değerli okurlar aslen Ankara Haymanalı olduğumuzu bazı yazılarımızda ifade ettik, bizi tanıyanlar da bunu iyi bilir.

Haymana ilçesinin birçok özelliği vardır. Merkez nüfusu bugün az olsa da geniş bir alana yayılan Haymana sınırları ve ovası, Konya ovasından sonra ülkemizin en büyük ikinci ovasına sahiptir. Tarım ve hayvancılık ile geçinir ve muhteşem bir suyu vardır. Kaplıcaları dünyanın en iyi termal suyu olarak tescillendi. Peki bunu ülkemiz de kaç vatandaşımız biliyor?

Bayram, düğün, cenaze veya akraba ziyaretlerine gittiğimiz baba ocağı Haymana'da kaplıcalara gelip şifa arayan bir çok yabancı ülke vatandaşı görsek de yurt için de bu tanıtımı bir türlü yapamayan bir Haymana vardı, geçmiş dönem belediye başkanları da mutlaka kendilerine göre tanıtım çabası içine mutlaka girmişlerdir lakin bu yeterli olmamıştır Haymana bir türlü olması gereken turisti çekememiştir. Belediyenin en önemli gelir kaynağı kaplıcalar dır, ne yazık ki beklenen gelirler bir türlü elde edilememiştir, oysa diğer şehirlerde bulunan kaplıca, otel, pansiyon ve yemek fiyatlarının çok daha ucuz olduğu Haymana mutlaka gidilmesi gereken bir Başkent ilçesidir.

Haymana belediye başkanı Özdemir Turgut seçildiği 2014 yılından bu yana her türlü tanıtım çabasını gösterdi elinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştı Avrupa da belediyeler toplantısına katıldı, yılmadı uğraştı fakat bir türlü beklenen patlama yapılamadı. Nereye kadar derseniz işte yazımızın başında verdiğimiz gazetecilik örneğine kadar.

Takım elbise ve kravat  ile kaplıcanın havuzuna girene kadar.! Sanatçı Aydın Aydın ve bir kaç kişi daha kendisine eşlik etti,

Bir de çiğ köfte ikramı ile kaplıca sefası davulcu eşliğinde daha da renklendi.

Sosyal medya da olay çığ gibi büyüyerek yayıldı, olumlu ve olumsuz eleştireler ardı ardına geldi. Bu konuda ben Belediye başkanı Özdemir Turgut'u tebrik ediyorum Siyaset yapan lider konumunda ki insanlar cesaretli olacak ve aykırı işlere korkmadan imza atabilecekler, geleceğinden korkanlar kahraman olamazlar. ve Özdemir Turgut bu riske girerek Ulusal kanallarda haber olmayı başardı ve Haymana'yı Türkiye’nin yanı sıra Dünyaya tanıtmayı başardı.

Kendisi ile görüştüğümüz Belediye başkanı Özdemir Turgut ''olayı mizansen olarak hazırladık amacımız Haymanamızın tanıtımını yapmak ve hak ettiği yere getirmektir çekim esnasında elbisesiz kimse yok dikkat ederseniz, çiğ köfte partisi ise dışarıda halkımıza ikram olarak dağıtılmıştır tadımlık olarak ta bir tepsi bize gelmiştir. Biz olayı yaptıktan iki gün sonra ne yazık ki Batman'dan şehit haberleri gelmiştir, Bizler ülkemizin vatanseveriyiz şehit ve gazilerimize her zaman saygılıyız aynı gün gibi olması asla söz konusu değildir ve bizlerin böyle bir şey yapması asla mümkün olmaz, Şehitlerimize rahmet ve ülkemize baş sağlığı diliyorum'' dedi. Biz de kendisine başarılar diliyoruz bu atraksiyon sayesinde artık Haymana'yı herkes öğrenmiş oldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.