Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hat-trick Bakambu

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2015 00:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2015 00:49

Bursaspor dün akşamki mücadele öncesinde Ziraat Türkiye Kupası’nda bir üst turu garantilemiş ve en az 1 puan alması halinde de lider olarak gruptan çıkacaktı.

Rakip C.Karagümrük için ise tek şans deplasmanda Bursaspor’a karşı kazanmaktı.

Aslında Bakambu daha 20. saniyede golü atarak hem rakip hem de Bursaspor adına maçı bitirmişti. Buna rağmen rakip anlamsız bir şekilde sinir harbine girdi ve çok sert oynadı. Buna hakem Alper Ulusoy da çanak tuttu. Verdiği ve vermediği kartlar ortamı daha da gerdi. Kararlı, tutarlı ve tarafsız davranamadı.

Maça gelirsek;

Daha 20. saniyede gelen golün ardından yeşil beyazlı ekip bir türlü sahada istediklerini tam olarak uygulayamadı. Teknik Direktör Şenol Güneş’in iki maç aradan sonra sahaya sürdüğü Josue’nin oyundan alınışı sırasında yaptıkları sanki yeni bir krizin başlangıcı gibiydi. Bunun sonuçlarını bugün herhalde daha net görürüz.

Bunun yanında cezalı olan ve ligde forma giyemeyecek olan Civelli ve Bakambu ile Harun, Şener, Bekir de ilk 11’de forma bulurken, Milli takım kampından dönen Aziz ile Ozan Tufan da ikinci yarıda oynama fırsatı buldular.

Aslında gecenin özetini ‘Bakambu başladı, Bakambu bitirdi’şeklinde yapabiliriz. Başarılı oyuncu bu sezon yeşil beyazlı forma ile üçüncü kez hat-trick yapma şansı yakaladı. Golcü oyuncu ligde Balıkesir ve kupada Mersin İdmanyurdu maçlarının ardından dün akşamda hat-trick yaparken hem kariyerinin hem de Bursaspor forması ile üçüncü kez bu şansı yakalamış oldu.

Bakambu kariyerinde ilkler yaşıyor ama biraz daha takım oyucusu lazım. Bunu kesinlikle öğrenmeli. Pas atmayı, arkadaşlarına servis yapmayı da öğrenmeli. Top kendisine geldiğinde kafasını yerden kaldırmalı ve etrafından ne var ne yok görmeli, çevre kontrolü yapmalı, atmak kadar attırmayı da düşünmeli. Sadece atarak değil, attırarak da büyük oyuncu olunur bunu da öğrenmeli.

Şimdi yeşil beyazlılar kupada C grubunu lider olarak tamamladı ve Başakşehir ile rakip oldu.

Şimdi önümüzde ligde Gençlerbirliği maçı var. Dün akşam maça 10 bin dolayında seyirci geldi bu sevindiriciydi. Bu taraftarları hatta daha fazlasını Pazar günü lig maçında da tribünlerde görmek istiyoruz. Bursaspor’un zirve için buna ihtilacı var. Önüne gelene 2-5 atan bu takıma taraftar desteği şart, bunu sonuna kadar hak ediyorlar.

Hadi o zaman Pazar günü bayrağını kapan stada gelsin.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.