Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harun Akın

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2016 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2016 00:04
Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olmasından bir müddet sonra Bursa'nın ender taban siyasetçilerinden Harun Akın İçişleri Bakanlığı danışmanlığına atandı. Yıllarca birlikte siyaset yaptığımız eski İl Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız Harun Akın ve Bursa adına hatta Türkiye adına sevindiğimizi açık yüreklilikle ifade edebiliriz.

Yazılarımızı takip eden okurlarımız ve yüz yüze sohbet ettiğimiz dostlarımız bizim daima taban siyasetinden yetişmiş ve kendisini geliştirmiş siyasetçileri ısrarla ülkeyi yöneten makamlarda olması gerektiğini savunduğumuzu iyi bilirler. Çünkü bu tarzın başarı getireceğine ülke ve millet yararına kararları rahatça alabilecek kıvrak zeka ve cesarete sahip olduklarını biliriz.

Harun Akın 22 temmuz 2007 seçimlerinde DYP-DP Bursa İl Başkanıydı ve 3. sıra Milletvekili adayı oldu. Anketlerde yüzde 13-15 bandında gezen oy oranı görünmesine rağmen DYP- ANAP birleşmesinin olmaması sebebiyle sandıkta yüzde 5,4 çıkınca ciddi bir hareket başlattı. Bursa siyasetinin ne kadar etkili olduğunu gördüğümüz bu çalışmada diğer il başkanlarına liderlik yaparak topladı ve Süleyman Soylu'yu Genel Başkan adayı olarak çıkarmış oldu diyebiliriz. Süleyman Soylu 6 Ocak 2008 yılında yapılan DP 4. olağanüstü kongresini kazanarak Genel Başkan olmuştu. Ardından 15 kasım 2008 de DP 9. olağan kongresinde güven tazeleyerek genel başkanlığa devam etmiştir.

Harun Akın ise gençlikten sorumlu genel başkan yardımcılığı ve genel muhasiplik görevini de yapmıştı. Süleyman Soylu ile çıktığı yoldan hiç ayrılmayan Harun Akın 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti Milletvekili adayı oldu TBMM'ne gidememesine rağmen kamuoyunda daima bir beklenti vardı. Süleyman Soylu yol arkadaşlarına daima sahip çıktı. Harun Akın'a danışmanlık görevi verecek deniliyordu. Soylu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olunca bu iddia ciddi şekilde dillendirildi. Fakat bir türlü olmuyordu. Bu soru bana çok sık soruluyordu Harun Akın'ı aradım konuyu sordum “Hayır olmadım” dedi. Aslında benim de beklediğim olması gerektiğiydi. Bir müddet sonra konuyu farklı kanallardan araştırdım. Harun Akın ismi Çalışma Bakanlığı danışmanı olarak Başbakan Binali Yıldırım'a sunulmuş ve kabul edilmiş. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atamayı bekletiyordu. Sebebini bulamadan kabine değişikliği ile işin sırrı kendiliğinden çözülmüş oluyordu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan mutabık kalarak Süleyman Soylu'yu İçişleri Bakanlığına atama düşüncesi ile Harun Akın ismini özellikle bekletmiştir.

Harun Akın Ankara'ya yabancı bir isim değil. Genel Başkan Yardımcılığı yaptığı dönem evi Ankara'daydı. Oğlu üniversite okurken yine Ankara'daydı ve eşi de Ankaralıdır. Harun Akın'a bu zorlu ve yorucu yolda üstün başarılar diliyorum gönlümüz Akın ve Soylu ile.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.