Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harika bir maç geride kaldı

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2017 00:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 00:09

Galibiyet ve mağlubiyet sayıları eşit olan Süper Lig’in beraberliği olmayan iki takımı ilk beraberliklerini birbiriyle oynadıkları kaçta aldılar.

Açıkçası iki takım adına da çok kaliteli mücadele gücü yüksek bir maç oldu. Bu maçta kazanan olsa kazananı alkışlar ama kaybeden adına da üzülürdüm.

Bursaspor iki maçtır üzerine koyarak oynuyor. Osmanlıspor maçı ve bu maçta gördük. Oyun disiplininden kopmuyorlar. Bu güzel. İlerleyen haftalar için de umut verici. Geriye sadece kazanma alışkanlığı kalıyor. Bir başka deyişle bir seri yakalaması gerekiyor Bursaspor'un.

Sivasspor maçında haklarını teslim etmemiz gerekir ki tribünler harikaydı. Hem Sivassporlu hem de Bursasporlu taraftarlar takımlarını çok iyi destekledi. Futbol seyirciyle güzel.

Bursaspor'da hep Batalla Batalla diyoruz evet çok özel bir oyuncu ama rakipler de bunu bildiği için kilitliyorlar, sıkı markajda da Batalla agresifleşiyor. Bence yeşil beyazlı ekipte bir başka kilit oyuncu da Aziz Behiç. Hücum özellikleriyle bezenmiş bir bek. Le Guen'in belki ilerleyen haftalarda Behiç üzerine oyunu kurabileceği maçlar olabilir.

Çok hava topu verdi Bursaspor, Sivassporlu oyunculara. Özellikle duran toplarda net kafa vuruşları vardı. Bunlar gol olabilirdi. Ya dışarı gitti ya kalecide kaldı. Bu yan hava toplarına dikkat.

Bir de sadece bu maçta değil genel anlamda gördüğüm özellikle deplasman maçlarında mümkün olduğunca topu kendi ayağında tutmak lazım. Bunu yapınca oyunun insiyatifini elinizde tutmuş oluyorsunuz.

Bursaspor'un ilk yarıda çok kritik bir pozisyonu vardı. Ceza sahasının sağından Barış'ın yaptığı orda dışarı gitti çok müsait pozisyonda. Orada muz orta içerdeki tek Bursasporlu oyuncuya golü artırırdı. Maalesef ki yabancı oyuncu yerli oyuncu arasındaki fark bu işte. Yabancı oyuncu öyle bir orta yapıyor ki içerdeki arkadaşına topu çarptırıp gol yaptırıyor. Bizimkiler kusura bakmasın ama böyle.

Ahlar vahlarla kaçan bir pozisyon var ki 84. dakikada dünyalar Bursasporluların olabilirdi. Batalla öyle bir gol kaçırdı ki kendini inkar etti sanki. İki dakika sonra da Ertuğrul'un kafa vuruşu yine golü hak eden vuruştu.

Sivasspor da Bursaspor da bu kadar gollük pozisyon bulup değerlendirememesi futbol adına şanssızlıkla açıklanabilir ancak. 3-3 hatta 4-4 bitebilecek bir maçtı. Ancak başta da dediğim gibi kazanan olsaydı alkışlar ancak kaybeden adına da üzülürdüm. İki takım oyuncularını da güzel ve mücadeleci oyunlarından dolayı kutlarım.

Bir tavsiye, Yusuf Erdoğan'a kadroda yer bulup daha fazla kullanmak gerek sanki...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.