Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hala kupa şokunu yaşıyorum

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 00:00

İkinci yarı başlıyor sonunda. Futbolu özledik. Kupa maçlarını her ne kadar angarya olarak görsem de futbolsuz günlere ilaç gibi geldiğini de söylemeliyim.

Kupa demişken hala Bursaspor’un elenişinin şokundayım ama gerek ilk maçta gerek ikinci maçta çok iyi oynayan Gençlerbirliği’ni alkışlıyorum ve çeyrek finalde başarılar diliyorum. Uzatmalarda direkten dönen top içeri girse turu Bursaspor geçecekti. Futbol bu yüzden cazip bir oyun.

Ancak, Avrupa’ya giden en kısa yol olan kupada yeşil beyazlıların elenmesini beklemiyordum doğrusu. Eğri oturup doğru konuşalım. Bu sene Bursaspor için Avrupa artık hayal. Ligde üst sıralarda bitirmesi lazım ki bu da çok zor. Çünkü üstteki takım çok fazla.

Bursaspor düşme tehlikesi yaşar mı hayır. Bursaspor Avrupa’ya gidecek bir dereceyle ligi bitirir mi bu da çok zor. O zaman önümüzdeki sezon için çalışmalar şimdiden başlamalı. Nasıl bir takım istiyoruz, nerede hata yapıyoruz bunları belirleyip ona göre pozisyon almak lazım. İşte ikinci yarıdaki maçlar bu yüzden çok önemli. Gelecek senenin takımını ikinci yarıdaki performanslar belirleyecek. Dedik ya futbol bu bakarsınız müthiş bir patlamayla yeşil beyazlılar Avrupa derecesi yapar. Ama çok zor.

Gerek hazırlık maçlarında gerek Gençlerbirliği kupa rövanş maçı ilk yarıdaki maçların kopyası. Hep son vuruşlardaki eksiklik, ilerde çoğalamamak... Sow’un gelmesiyle bu sorunun çözülmesini bekliyorum. Stancu ile uyumlu bir ikili olurlar mı bunu zaman gösterecek. Ama Sow çok kaliteli bir oyuncu, bu sezon güzel goller atacaktır. Özellikle röveşata golleri taraftarı coşturur.

Batalla’dan hep iyi oyun bekliyoruz. Atsın attırsın. Çünkü bizi alıştırdı. Ancak bu sezon henüz o seviyede göremedik kendini. Kredisi var, taraftar arkasında. Aynı bölgede ve sol kanatta oynayabilen Grozav transferi bu açıdan önemli. Batalla’yı daha iyi olması için rekabet anlamında ileri itebilecek bir oyuncu.

Gelelim ikinci yarının ilk maçına. Rakip Medipol Başakşehir. Bir kere şunu söyleyeyim haftanın belki de en güzel maçlarından biri olacak. Başakşehir de Bursaspor gibi kupadan sürpriz bir şekilde elendi. Abdullah Avcı’nın elinde çok iyi bir kadro var ve bu kadroyu da iyi kullanıyor. Açıkçası kağıt üzerinde maç biraz Başakşehir’e doğru görünüyor ama. İşte aması var. Büyük takımlar böyle maçları başka oynar. Bursaspor da bu karşılaşmada müthiş tribün desteğiyle diğer maçlardan çok daha iyi ve bitirici oynayacaktır.

Beklentim gollü bir maç olacağı ve yeşil beyazlıların en azından kaybetmeyeceği yönünde. Başarılar dilerim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.