Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Uludağ

Bursa Haber - Uludağ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uludağ haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Uludağ kış sezonuna hazır Haber

Uludağ kış sezonuna hazır

Uludağ'daki toplantıya ilgili tüm kamu kurum müdürlerinin yanısıra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, otel yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör tarafından Uludağ ile ilgili yapılması gerekenlerin sunulması ile başlayan toplantıda, sorunların çözümü için taraflar görüşerek çözüm önerileri alınarak kararlaştırıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Münir Karaloğlu, “Uludağ ülkemizin çok önemli bir değeridir. Her yıl sezon öncesi tüm tarafların bir araya gelerek sorunların tartışıldığı bir toplantı yaptık. Bence verimli bir toplantı oldu. Amacımız buraya gelen insanları rahat ettirmek. Güvenli bir şekilde tatilini yapıp buradan ayrılmasını sağlamak. Bunun içinde var olan trafik problemini, yol problemini, çevre problemlerini konuşup çözmek. Çöpünün toplanması lazım, suyunun akması lazım. Mekanik tesislerinin çalışması lazım. Bunların her biri ile ilgili farklı farklı sorunlar var."dedi. HEDEFİMİZ İNSANLARIN MUTLULUĞU "Bursa’da göreve başladığımdan bu yana Uludağ ile ilgili konuşuyoruz, tartışıyoruz" diyen Vali Karaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Uludağ’ın sorunlarını bir toplantıda çözmemiz mümkün değil. Ama her toplantıda bir iki sorunu çözebiliriz. Bugün de toplantıdan sonra bazı sorunları çözeceğiz. Bir kısmı burada çözülür, bir kısmı daha sonra yapacağımız çalışmalar ile çözülür. Hedef Uludağ’ı daha efektif kullanmak, buraya gelen insanları daha mutlu bir şekilde buradan ayrılmasını sağlamak. İnsanlar buraya tatil yapmak ve eğlenmek için geliyorlar. Rahat ettikleri sürece huzur bulurlar. Bunun için gerekli alt yapıyı hem kamu kurumları olarak, hem yerel yönetimler olarak, hem sivil toplum kuruluşları olarak, hem de buradaki işletmeler olarak hepimizin görevi. Bu işbirliğimiz devam ederse biz Uludağ’ın hem yazını, hem kışını daha efektif kullanırız diye ümit ediyorum. Artık Uludağ’ı yaz - kış kullanma zamanı da gelmiştir. Bunu da çözmemiz lazım. Uludağ’da dünyanın dört bir tarafından gelecek futbol takımları neden kamp yapmasın, burada bulunan oteller kamp yaptıramıyorsa kendilerini sorgulaması lazım. Büyükşehir Belediyemiz hem kongre merkezi hem spor merkezleri ile ilgili protokolleri imzaladı. 2016’ ya kadar inşallah hem kongre merkezimiz hem de spor tesislerimiz yapılmış olacak. Daha fazlasının da yapılması lazım. Ama mutlaka Uludağ 12 ay kullanılan, turizm yapılan bir mekana dönüştürmemiz lazım. Önümüzdeki yıl Uludağ’ın yolu komple sökülerek 50 santim kalınlığında sıcak asfalt yapılarak problemi tamamen çözülecek. Burada alınan kararlar tüm kurumlar tarafından yerine getirilecektir. Herkes kendi üzerine düşen işleri yaparsa burada daha çağdaş, modern, insanların huzurlu olduğu mekan meydana getirebiliriz”

Uludağ yanıyor! Haber

Uludağ yanıyor!

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da akşam saatlerinde başlayan orman yangını yaklaşık 7 saattir söndürülmeye çalışılıyor. Rüzgarın da etkisiyle ekipler yangına müdahale etmekte zorlanırken, söndürme çalışmalarına katılan bir kişi ise dumandan etkilenerek, hastaneye kaldırıldı.  Edinilen bilgiye göre, Milli Parklar içinde yer alan Sarıalan ile merkez Osmangazi ilçesine bağlı Süleymaniye köyü arasındaki ormanlık bölgede henüz bilinmeyen bir sebeple yangın başladı. Önce örtü yangını olarak başlayan alevler çam ağaçlarına sıçradı. Bölgede çıkan rüzgarın şiddetini arttırması ekiplerin işini güçleştiriyor. Olay yerine ulaşım sıkıntısı da yaşanırken, orman, jandarma, NAK, akut ve sivil savunma gibi kurtarma personeli yangına Sarıalan'dan patika yolu yürüyerek ulaşmaya ve müdahale etmeye çalışıyor. Yangın ile ilgili açıklamalarda bulunan Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, "Yangın devam ediyor. Rüzgar çıktığından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Sarp kayalık arazi olduğundan olay yerine ulaşmakta zorlanıyoruz. Kadıyayla tarafından ekipler alevlerin önünü kesmeye çalışıyor. Yangına 10 arazözümüz var. Ancak makineler yangın alanına ulaşamıyor. Hortumlarla alevlere ulaşmaya çalışıyoruz. 10 hektar kadar yangında zarar gördü" dedi. "YANGINA MÜDAHALE EDİLECEK POZİSYON YOK" Yangın söndürme çalışmalarına yardımcı olmak için katılan NAK Arama Kurtarma ekibi de müdahaleye katıldı. Yangın esnasında arama kurtarma ekibiyle müdahaleye katılan Onur B. gencin de dumandan etkilenerek ambulansla Çekirge Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Yangına katılan personellerden Bülent Suayiş, "Olay 7-8 saat önce başladı. Olayın başladığı noktaya 9 kişilik ekiple indik. Ama buradan müdahale çok zor gözüküyor. Rüzgar üstümüze geliyordu. Boğulma riski vardı. Ekibi şu anda Sarıalan'a geri çıkardık. Dumandan bir kişi etkilendi. İhbarı yapan arkadaşımız bize kendisi de yolu gösterdi. Kendisi hastaneye kaldırıldı. Alevlere müdahale etmek mümkün değil. 10 hektarlık alanın zarar gördüğünü biliyoruz. Şu anda tam müdahale yok. Müdahale edilecek bir pozisyon da yok. Yangının çıkış sebebi de bilinmiyor" dedi. Orman yetkilileri, alevlerin sarp kayalık bölgede yoğunlaştığı için müdahalede güçlük çekildiğini açıkladılar. Jandarma ekipleri de yangının çıkış sebebini araştırıyor.

Uludağ'da nefes kesen kurtarma Haber

Uludağ'da nefes kesen kurtarma

Edinilen bilgiye göre olay, Merkez Yıldırım ilçesi Kaplıkaya Mahallesi'nin Uludağ yamaçlarında bulunan Kestane yolunda meydana geldi. Kestane toplayanların tercih ettiği yol kenarında gezintiye çıkan Rıfat Ilıkçı (23) yaşındaki bir genç, bir anda dengesini kaybederek uçuruma yuvarlandı. Dik olan bayıra çıkamayan yaralı genç, bağırarak sesini duyurmaya çalıştı. Bu sırada Kestane yolu üzerinden geçen Ahmet Sofioğlu isimli vatandaş, gencin sesini duydu. Bunun üzerine Sofuoğlu, polislere ve arama kurtarma ekiplerine haber verdi. HALATLARLA ÇEKİLDİ Olay yerine gelen NAK arama kurtarma ve sivil savunma ekipleri, olaya müdahale etti. Sivil savunma ekipleri halatlar yardımıyla gencin olduğu yere inerken, NAK ekipleri ise dere yatağı üzerinden bölgeye ulaşmaya çalıştı. Yoğun çalışmanın ardından ekipler, gence ulaştı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Rıfat Ilıkçı, ekiplerle birlikte halatlar yardımıyla yukarıya çekildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan genç, ambulansa bindirilerek, tedavi altına alındı. "BENİ KURTARIN ÇIKAMIYORUM" Olayı ilk görenlerden olan Ahmet Sofioğlu, "Aşağıdan bir ses geliyordu. Biz de karşılık verdik. Aşağıdan bağıran genç, 'abi düştüm beni kurtarın çıkamıyorum' dedi. Sonra gerçekten kıpırdamadan genç aşağıda duruyor. Zaten orası yüksek bir yer. İnilmez aşağıya. Daha sonra polislere haber verdim. Ekipler geldi ve müdahale etti" dedi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından genç, ambulansla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.