Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Milletvekili

Bursa Haber - Milletvekili haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Milletvekili haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Rahşan Ecevit'ten başörtülü vekil yorumu Haber

Rahşan Ecevit'ten başörtülü vekil yorumu

 Rahşan Ecevit Genel Kurul’a başörtüsüyle giren AKP'li vekilleri eleştirerek “Meclis’te bir oyun oynanmıştır. Türkiye 1923’lerin gerisine çekilme süreci başladı” dedi Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahan Ecevit, AKP milletvekillerinin TBMM'e başörtüsüyle girmelerini eleştirerek, “Dinimizde kadınların saçlarının tamamının örtülü olması gerektiğine dair bir emir yoktur. Dinimiz sadece edep yerlerinin örtülmesini emreder. Meclis’te bir oyun oynanmıştır. Türkiye’de 1923’lerin gerisine çekilme süreci başlamış bulunuyor” dedi. Milliyet'te açıklamalarda bulunan Rahşan Ecevit, Fazilet Partisi milletvekili Merve Kavakçı’nın Meclis’e başörtüsü ile girme girişiminin önlenmesi için de “o günkü şartlara göre haklı olarak müdahale edilmişti” dedi.   'Dinimizde yok'   Ecevit, şunları söyledi: “90 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda Atatürk devrimlerinden birinin amacı türk kadınının topluma kazandırılmasıydı. Kara çarşafı atarak toplumun çeşitli kesimlerinde çalışmaya başlayan kadınlarımız Avrupa ve Amerika’dan daha önce 1935’te seçme ve seçilme hakkını kazanarak daha da güçlenmiştir. Ancak zamanla, hanımlarımız inanç özgürlüğü çerçevesinde başta türban olmak üzere kıyafetlerinde değişiklik yapmak gereğini duymuşlar ve bu kıyafeti, giyilmemesi gereken yerlerde de giymek istemişlerdir. Bu yürlerden biri de TBMM’dir. Bugün ‘olmamalıydı’ diye ifade edilen, bundan 14 yıl önce Meclis’te yer alan Merve Kavakçı olayına o günkü şartlara göre haklı olarak müdahale edilmişti. Çene altından bağlanan başörtüsü hanımlarımızın geleneksel örtüsüdür. Saçların tek telinin bile görülmeyecek bir biçimde örtünme biçimine de türban denilir. Dinimizde kadınların saçlarının tamamının örtülü olması gerektiğine dair bir emir yoktur.” Kaynak: T24

“Bekir Bozdağ: Kara bir dönem kapandı“ Haber

“Bekir Bozdağ: Kara bir dönem kapandı“

Türkiye'de başörtüsü üzerinden konuşmaların dün sona erdiğini ifade eden Bozdağ, kadınları başı açık, başı kapalı diye ayırmanın ahlaksızlık olduğunu vurguladı.  Habertürk televizyonunun konuğu olan Bozdağ, başörtüsüyle ilgili bir soru üzerine, dün Türkiye açısından tarihi bir gün olduğuna dikkat çekti. Milletin meclisinde bütün renklerin temsil edildiği bir havanın ortaya çıktığını dile getiren Bozdağ, kadınlar arasında eşitsizlik, haksızlık ve ayrımcılığın sona erdiğinin altını çizdi. Kara bir sayfanın kapandığını, kara bir dönemin kapandığını belirten Bozdağ, buna BDP'nin, CHP'nin, MHP'nin katkı verdiğine dikkat çekti. CHP'nin kurumsal olarak çok net bir tavır vermediğini, bir katkı verdiğini anlatan Bozdağ, 1999 yılında bir kadına 'haddini bildirin, burası devlete meydan okuma yeri değil'den bugün 'olması gereken budur' noktasına, değişen bir noktaya gelindiğini kaydetti.  Konunun Türkiye'nin gündemi olmaktan çıktığını ifade eden Bozdağ, başörtüsünün 'siyasi istismar meselesi yapıldı' denildiğini hatırlatarak, ancak 'gelin bu meseleyi çözelim' denmediğini vurguladı. İkna odaları kurulduğunu, üniversitelere, kamuya sokulmadığını, haksızlık yapıldığını anlatan Bozdağ, başörtüsü üzerinden konuşmaların dün itibariyle sona erdiğini söyledi. Esas konuşmaların Türkiye'nin demokrasisi, hukuk devleti olması gerektiğini dile getiren Bozdağ, başörtüsü yasağının kamuda, Meclis'te kalktığını ve utanç dolu geçmişin tarih olduğunu vurguladı. Kadınları başı açık, başı kapalı diye ayırmanın ise ahlaksızlık olduğunun altını çizdi.  CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey konusunda da pantolonla gelebileceğini ve bu konuda bir sıkıntı bulunmadığını belirten Bozdağ, ortada yasak olmadığını vurguladı. Demokratikleşme paketinin Meclis'ten çıkmasıyla ilgili ise Bozdağ, en kısa zamanda paketin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçirileceğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.