Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vitamin deposu kış meyveleri tezgahlarda yerini aldı

Bilecik’te soğukların gelmesi ile birlikte vitamin deposu kış meyveleri tezgahlarda yerini alırken, en pahalı ürün kilosu 6 lira ile kivi, en ucuzu ise kilosu 2 buçuk lira ile mandalina oldu.Kış aylarının vazgeçilmesi olan meyveler tezgahlarda...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vitamin deposu kış meyveleri tezgahlarda yerini aldı

Bilecik’te soğukların gelmesi ile birlikte vitamin deposu kış meyveleri tezgahlarda yerini alırken, en pahalı ürün kilosu 6 lira ile kivi, en ucuzu ise kilosu 2 buçuk lira ile mandalina oldu.

Kış aylarının vazgeçilmesi olan meyveler tezgahlarda yerini alırken, kivinin pahalı olması müşterilerin mandalinayı tercih etmesine neden oluyor. Mandalina tezgahlarda 2 ve 2,5 liradan satılırken, kivinin kilosu 6 lirayı buldu. Hal böyle olunca vatandaşlar mandalinadan vazgeçmedi.

“Kış meyvelerinin bol meyve tüketimi hastalanma riskini sıfır seviyeye indiriyor”

Kış meyvelerinin bol meyve tüketimi hastalanma riskini sıfır seviyeye indirdiğini belirten mandalina ve kivi satıcısı İbrahim Demirbaş, “Kış meyvelerinden bazıları özellikle gribal enfeksiyonların hepsi yok oluyor gibi bir şey. C vitamininin gribal enfeksiyona iyi geldiğini bütün insanlar bilir. Kivimiz Rize tarafından geliyor. Mandalina ise Hatay’dan geliyor. Yerli Yalova kivisi de içlerinde mevcut. Kivi tezgahlarımıza yeni düştü. Satışlar şuan fena değil. Yavaş yavaş insanlar alışıyor. Mandalinanın soğuk havalarda daha çok gittiğini söyleyebilirim. C vitamini olarak. Mandalina 2 buçuk TL’ye var. Bunların biraz daha ufak boyları var. Onları 2 TL’den satıyoruz. Biz daha iyisini 2 buçuk TL’ye satıyoruz. Kivinin fiyatına 6 TL’den başladık. Ama bu yavaş, yavaş ilerleyen haftalarda fiyat 5 TL’ye, 4 TL’ye kadar düşecek. Kivinin fiyatı biraz daha pahalı olduğundan dolayı vatandaş daha çok mandalinayı tercih ediyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.