Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Çakacak Iğdırlı öğrencilerle yemekte buluştu

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ‘Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Iğdır ilinden gelen 80 öğrenci ile öğle yemeğinde buluştu.İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ ile, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Çakacak Iğdırlı öğrencilerle yemekte buluştu

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ‘Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Iğdır ilinden gelen 80 öğrenci ile öğle yemeğinde buluştu.

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ ile, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan 21 ilden seçilecek 15 yaş altı 50 bin katılımcı ile farklı illeri gezerek dostluk ve kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesi amaçlanıyor. Bu proje ile Eskişehir’i ziyaret eden 80 öğrenci ve onlara refakat eden 8 öğretmen, Eskişehir Öğretmenevinde öğrencilerle buluşarak öğle yemeği yedi. Programa Vali Çakacak’ın yanı sıra, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü de katıldı.

"Ülkemizin ilerlemesini, gelişmesini dünyada istemeyenler de var"

Yemekte bir konuşma yapan Vali Çakacak, Türkiye’nin ilerlemesini istemeyen ülkelerin olduğunu ifade etti. 15 Temmuz gecesi ise ülkeyi bölmek isteyen güçlere karşı herkesin bir olduğunu söyleyen Vali Çakacak, “Ekonomik, sosyal kültürel kalkınmamızla Türkiye dünyanın önde gelen devletleri olma yolunda hızla ilerlemekte. Ama ülkemizin ilerlemesini, gelişmesini, milletimizin daha refah içerisinde yaşamasını tabi ki dünyada istemeyenler de var. Onun için 15 Temmuz’da ‘Biz Adadoluyuz’ diyen milletin evlatlarını birbirine kırdırmak, düşürmek ve bu güzel Anadoluyu işgal etmek üzere bir darbe girişiminde bulundular. Ama ’Biz Anadoluyuz’ diyen bu milletin evlatları, birlik ve beraberlik içinde, tarihte de örneklerinin görüldüğü gibi 15 Temmuz gecesinde de bir oldular, beraber oldular, iri oldular, diri oldular ve Anadolunun kimseye verilmeyeceğine, bu milletin başının hiçbir şekilde eğilmeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya gösterdi” dedi.

Vali Çakacak’ın açıklamalarının ardından öğrenciler ile birlikte yemek yenilmesinin ardından program sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.