Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uşak’ın yöresel yemekleri Avrupa vizesini aldı

Proje koordinatörlüğünü üstlenen Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Uşak Belediyesi’nin destekleri sayesinde gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uşak’ın yöresel yemekleri Avrupa vizesini aldı

Proje koordinatörlüğünü üstlenen Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Uşak Belediyesi’nin destekleri sayesinde gerçekleştirilen büyük ve önemli proje için Uşaklı şefler kollarını sıvadı.

Uşak’ın yöresel yemekleri uluslararası gastronomi de yer alabilmesi adına da büyük önem arz eden proje için hazırlıklar son hızla devam ediyor.

Proje için Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Uşak Belediyesi ve Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerel ortak olarak, İtalya’dan Training 2000, Fransa’dan Eurotracks ve İngiltere’den MBM TD Center kuruluşları da yurt dışı ortak olarak yer aldığını ifade eden Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şeref Parlas, “Parasal gücü yüksek olan projenin 206 bin Euro’luk Türk parası ile yaklaşık değeri 861 bin TL’’ dedi.

’’Avrupa standartlarında şefler yetiştireceğiz’’ diyen Başkan Parlas, ’’Uşak’ın yöresel lezzetlerini İtalya, Fransa ve İngiltere gibi yurtdışı ortaklarımızda tanıtılması ve diğer yurt dışından gelen şeflerin kendi yöresel lezzetlerini Uşak’a tanıtması bizlere bilgi birikimi olarak çok şey katacaktır.’’ diye konuştu. Projenin devamında 2018 yılı Mayıs ayında Uşak’tan 10 tane aşçı Fransa Paris’te 10 gün kalarak bilgi birikim edinecek. Edinilen bilgiler Uşak’ta uygulanacak. Çekilen yemekler için de patent başvurusu yapılacak. Çekimler için 7 adet yöresel yemeğin çekildiğini belirten Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir ise, Uşak Tarhanasının patentinin daha önce alındığı, şimdi ise bu yemeklerimizle beraber tamamı için Avrupa tescilini alacaklarını belirtti.

Seçilen yöresel yemekler şöyle; Uşak Tarhanası haricinde, Keşkek, Zini hamursuzu, Cebleme, Gümnü, Döndürme, Ebem Köfte, Alacatene.

UŞAPADER Başkanı Fatih Demir, ’’Bu yıl Mayıs ayında Fransa’ya gidiyoruz. Orada 15 gün kalarak Fransız şeflere bizim yemeklerimizin eğitimini vereceğiz. Ben eğitmen usta olarak buradaki uşaklı ustalarımızın başında gidiyorum. Bu yaptığımız yemekleri yine orada sergileyeceğiz. Oradaki Fransız meslektaşlarımıza Uşak yöre yemeklerinin tarifini ve nasıl yapıldığını anlatacağız.’’ dedi.

Yapılan yemeklerin Fransa’da sergilenmesinin ardından yabancı şeflerinde Uşak’a geleceğini ifade eden Demir, ’’ ’Gastronomide Kültürel Yemeklerin Buluşması’ adı altında bakanlığımızın da onayladığı bu projeyle yabancı şefler Uşak’a gelecek ve bizim yöresel yemeklerimizi yapacaklar. İnşallah bu büyük projeyle Avrupa’da ses getireceğiz. Uşak Belediyesi ve Başkanımız Nurullah Cahan, bu projeye bizzat öncülük edip destek olarak ülkemizi Uşak’ın temsil etmesi adına büyük efor sarf ettiler. Kendilerine de büyük teşekkürlerimi sunuyorum.’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.