Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Travertenler, görsel güzelliğinin yanı sıra suyunun şifalı olduğuna inanlar tarafından ilgi görüyor

ERZURUM'UN OLTU İLÇESİNE BAĞLI AŞAĞI KUMLU MAHALLESİ’NDEKİ TRAVERTENLER, GÖRSEL GÜZELLİĞİNİN YANI SIRA SUYUNUN ŞİFALI OLDUĞUNA İNANLAR TARAFINDAN İLGİ GÖRÜYOR.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2020 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Travertenler, görsel güzelliğinin yanı sıra suyunun şifalı olduğuna inanlar tarafından ilgi görüyor

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Aşağı Kumlu Mahallesi’ndeki travertenler, görsel güzelliğinin yanı sıra suyunun şifalı olduğuna inanlar tarafından ilgi görüyor.

Pamukkale’yi andıran görüntüsüyle dikkat çeken travertenlerdeki suyun, egzama ve mantara iyi geldiğine inanlar da sık sık bölgeyi ziyaret ediyor.

Dr. İbrahim Hakkı Ekinci, “Yöremiz volkanik bir bölgedir. Burada yaygın faylar var bu faylardan mineralli sular çıkmaktadır. Bu sular bu bölgede şifa olarak kullanılıyor. İçenler böbrekler iyi geldiğini egzama hastalığına iyi geldiği yöre halkı tarafından söylenmekte. İçimi de gayet güzel, fakat suyun genel analizini yaptırarak bilgilendirilmesi lazım” dedi.

Aşağı Kumlu Mahallesi sakinlerinden Yaşar Gösel ise, “Yazın buraya geliyoruz. Köyümüzün sınırları içerisinde güzel bir yer. Su sodayı andırıyor tuzlu acımsı bir su. Muhtemelen böbrek hastalıklarına idrar yollarına cilt hastalıklarına da iyi geliyor. Zaman zaman dışarıdan gelen arkadaşlarımızı getirip burayı gezdiriyoruz. Diğer vatandaşlarımızın da gelip görmelerinde fayda var. Buyursunlar gelsinler kendilerini buralara getirir gezdiririz ağırlarız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.