Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tramvay duraklarının birleştirilmesi yolcu kapasitesini arttırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki Gaziulaş tarafından işletilen tramvaylardaki durakların büyütülmesi ve vagonların arttırılması yolcu kapasitesini arttırdı.Raylı sistemde çalışan araçların dizili çalışabilir hale gelmesi...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2017 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tramvay duraklarının birleştirilmesi yolcu kapasitesini arttırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki Gaziulaş tarafından işletilen tramvaylardaki durakların büyütülmesi ve vagonların arttırılması yolcu kapasitesini arttırdı.

Raylı sistemde çalışan araçların dizili çalışabilir hale gelmesi ve durakların uzatılması neticesinde oluşan kapasite artışı sayesinde, ulaşımda tramvayı tercih eden yolcu sayısında artış meydana geldi. Yapılan çalışmalarla daha konforlu ulaşım imkânı oluşturulduğu da ifade edildi.

Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 20 ’den fazla gerçekleşen yolcu artışının, hatta çıkan araç sayısındaki artışa paralel olarak devam etmesi bekleniyor. Gaziulaş yetkililerinin açıklamasına göre; geçen sene durak uzatımı öncesinde maksimum vagon araçla yapılan seferler, bu yıl 38 vagon ile yapılıyor. Bu sayede yolcu konforunda da iyileştirme sağlanması hedefleniyor.

Gaziulaş yetkilileri, 2018 yılı içerisinde hatta günlük çalışan vagon sayısının 40’ın üzerine çıkmasının planlandığını bildirdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.