Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Torna yarışması büyük ilgi gördü

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nün düzenlediği 11. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu bütün hızıyla sürerken etkinlikle kapsamında düzenlenen torna yarışması, sempozyuma yine büyük renk kattı.Ustaların ve öğrencilerin...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2017 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2017 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Torna yarışması büyük ilgi gördü

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nün düzenlediği 11. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu bütün hızıyla sürerken etkinlikle kapsamında düzenlenen torna yarışması, sempozyuma yine büyük renk kattı.

Ustaların ve öğrencilerin 2 farklı kategoride yarıştığı torna yarışmasında önce öğrenciler sonra da ustalar maharetlerini izleyicilere gösterdiler. Öğrenciler, kendilerine verilen 20 dakikalık sürede en büyük ve en iyi forma sahip silindiri yapmaya çalışırken, usta isimler için daha zorlu bir sınav vardı. Sempozyumun Güney Koreli sanatçısı Hosig Bang’ın yaptığı sanat eserine ait bir parçanın bir benzerini yapan ustalar, 30 dakikalık süre içinde büyük bir gayret sarf ederek yarışma eserlerini ortaya çıkardılar. Sempozyuma katılan sanatçılardan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda öğrenci kategorisinde Tuğçe Gökbulut üçüncü, Saadet Kaya ikinci ve Büşra Uruç ise birinciliği kazandı. Çok çekişmeli geçen ustalar kategorisinde ise üçüncülüğü, Menemen’den Veysi Polat, Oktay İde ve Arif Tokmak paylaşırken, Antalya’dan Ahmet Taşhomcu ikinciliği, Menemen’den Uğur Tokmak ise birinciliği elde etti. Kazanmaya değer bulunan eserlerin ödüllerini Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç ve Güney Koreli sanatçı Hosig Bang verdi.

Etkinlikte konuşan Başkan Ataç, "Torna kolay bir iş değil. Yarışmacılarımızın kullandıkları malzeme en ufak hatayı gösteren bir malzeme. Verilen emekler çok önemli ama burada keyifli, güzel vakit geçirmek de önemli. Bu zaten sempozyumun ruhunda var. Katılan herkese teşekkür ediyor, ellerine emeklerine sağlık diyorum" dedi.

Öte yandan jüri değerlendirmesi sırasında tornanın başına Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği tarafından konuk edilen misafirler geçerek, torna çekmeyi denediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.