Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahmazoğlu 80 bin´inci bebeği ziyaret etti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında 80 bininci bebeği ziyaret etti.Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, en önemli projelerinden birisi olan ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi dahilinde ziyaretlerini...

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tahmazoğlu 80 bin´inci bebeği ziyaret etti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında 80 bininci bebeği ziyaret etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, en önemli projelerinden birisi olan ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi dahilinde ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Mehmet Tahmazoğlu 80 bininci ‘Hoş Geldin Bebek’ ziyaretini yeni doğan Hifa Acar isimli bebeklerinin mutluluğunu yaşayan Ayşe ve Halil İbrahim Acar çiftine gerçekleştirdi.

Proje 2011 yılında başladı

Şahinbey Belediyesinin, 2011 yılı içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü ile imzalanan protokol sonrasında Şahinbey ilçesi sınırları içerisinde doğan tüm bebekler ziyaret ediliyor. İçerisinde hemşirelerin de bulunduğu 3 ekiple ziyaretler gerçekleştirilen ziyaretlerde, anne sütünün önemi ve devamlılığı, topuk kanının alınması, bebeğin aşıları, bebek bakımı, loğusalık konularında bilgiler veriliyor. Ziyaret edilen evlere bebek battaniyesi, ateş ölçer, anne çantası ve bebek yatağı hediye ediliyor. Şahinbey Belediyesi, bu güne kadar ilçe sınırları içinde dünyaya gelen 80 bininci bebeğe ‘hoş geldin’ diyerek anne-babaların mutluluğuna ortak oldu.

80 bininci bebek

Şahinbey Belediyesi, son ziyaretini Konak Mahallesi’nde ikamet eden Ayşe ve Halil İbrahim Acar çiftinin evine gerçekleştirdi. Başkan Tahmazoğlu, Hifa Acar isimli bebeğe ‘hoş geldin’ derken, anne ve babasını da tebrik etti.

Ziyarette açıklamada bulunan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyemizin başlattığı Hoş geldin Bebek Projesi kapsamında bugün 80 bin’inci bebeği ziyaret ediyoruz. Anne ve babayı tebrik ediyorum. Rabbim hayırlı evlat eylesin. Hifa Acar çiftlerimizin üçüncü çocukları, daha önce bir kız, bir erkek çocukları vardı şimdi bir kızımız daha oldu. Peygamber Efendimiz (s.a.v) Hadisi Şerifinde ‘iki kız evladını güzel bir şekilde yetiştirip evlendiren cenneti hak eder’ demiştir. Anne ve babamız için bu müjdeli bir durum. İnşallah Nesrin, Hifa ve Muhammed Hüseyin hayırlı birer evlat olurlar. Hoş geldin Bebek Projemiz Şahinbey Belediyesi olarak bizim başlattığımız ve patenti bizde olan bir proje. Göreve geldiğimiz günden buyana yeni doğan bebeklerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz.

Bu proje, sadece evlerinde ziyaret değil aynı zamanda ebemizin anneleri bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmasıdır. Bebeklerin sağlıklı yetişmesi için bebeklerin aşısı, anne sütünün önemi, bebek bakımında dikkat edilmesi gereken huşular anlatılarak anne bilgilendiriliyor. Bunun dışında Şahinbey Belediyesi olarak da bebeklerimize hediyelerimiz oluyor. Her bebeğimiz için battaniye, annelerin kullanacağı çanta, bebe seti ve ateş ölçer veriyoruz. Ben yeni doğan Hifa Acar bebeğe sağlıklı sıhhatli ömürler diliyorum” dedi

Bilmediklerimizi Öğrendik

Ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden anne Ayşe Acar ise, "Çok mutluyum. Allah, herkese nasip eylesin. Çocuk, insanın hayatını değiştiriyor, hayatını şekillendiriyor. Çocuk, hayata daha başka gözlerle bakmamızı sağlıyor. Şahinbey Belediyesinden gelen ekipler bana bebeğin bakımı ile ilgili bilgiler verdiler. Bilmediğimiz şeyleri de öğrenmiş olduk” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.