Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağanak yağış Oltu’da sele dönüştü

ERZURUM’UN OLTU İLÇESİNDE DÜN GECE YARISINDAN İTİBAREN ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞMUR BİR ÇOK NOKTADA EKİLİ VE DİKİLİ ARAZİLERE ZARAR VERDİ. SU BASKINLARI NEDENİYLE YOLLARDA OLUŞAN TAHRİBAT NEDENİYLE OLTU-ARTVİN KARAYOLU 2 SAAT SÜREYLE ULAŞIMA KAPANDI

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2020 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2020 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağanak yağış Oltu’da sele dönüştü

Erzurum’un Oltu ilçesinde dün gece yarısından itibaren etkili olan sağanak yağmur birçok noktada ekili ve dikili arazilere zarar verdi. Su baskınları nedeniyle yollarda oluşan tahribat nedeniyle Oltu-Artvin karayolu 2 saat süreyle ulaşıma kapandı.

Erzurum’un Oltu ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur gece yarısından sonra sele dönüştü. Oltu’nun birçok mahallesinde su baskınları sonucu ekili ve dikili arazilerde zarar oluştu.

Su baskını ve heyelan nedeniyle ilçeye bağlı birçok mahallenin yollarında tahribat oluşurken, Oltu - Artvin karayolu birçok noktada ulaşıma kapandı. Yapılan çalışmaların ardından yol 2 saat sonra ulaşıma yeniden açılabildi.

Oltu’nun Güllüce Mahallesi’nde sel suları köyün içerisinden geçen dereyi tamamen doldurdu, Evlerinde tedirgin olan vatandaşlar, derenin bir an önce ıslah edilmesini ve temizlenmesini istediler. Yeniden yağacak bir yağmur ile tüm köyün ciddi anlamda zarar görebileceğini dile getirdiler. Dağdan sürekli heyelan nedeniyle taşlar geldiğini belirten vatandaşlar, korku içerisinde kaldıklarını söylediler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.