Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polonyalı ikizler 60 yaşında fitness antrenörü oldu

Polonyalı ikiz kardeşler Irmina Ziolkowska ile Bozena Banas 60 yaşında fitness antrenörü oldu. İkizler şimdi 3 farklı fitness kulübünde 200 kişiye fitness, yoga ve pilates dersleri veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polonyalı ikizler 60 yaşında fitness antrenörü oldu

Polonyalı ikiz kardeşler Irmina Ziolkowska ile Bozena Banas 60 yaşında fitness antrenörü oldu. İkizler şimdi 3 farklı fitness kulübünde 200 kişiye fitness, yoga ve pilates dersleri veriyor.

Polonyalı ikiz kardeşler Irmina Ziolkowska ve Bozena Banas, geç yaşlarına aldırış etmeden fitness antrenörü oldu. 60’ında antrenörlüğe başlayan ikiz kardeşler, hayatta hiçbir şey için geç olmadığı, insanın isteyince yapamayacağı şey olmadığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Alışılmışın biraz dışında olan bu hikayeye ilişkin olarak İHA’ya konuşan Irmına Ziolkowska herşeyin 55 yaşında işsiz kalmasıyla başladığını söyledi.

“55 yaşında işsiz kaldım”

Laboratuar görevlisinden, tezgahtarlığa, işletmecilikten, memurluğa kadar hayatı boyunca çeşitli işlerde çalışan Irmina Ziolkowska 45 yaşında ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladıktan sonra özel sektöre geçiş yaptığını belirtti. Burada bir süre çalışan, ancak iş yerinin yaşadığı şehir Bydgoszcz’daki şubeyi kapatmasıyla 55 yaşında işsizliğe adım atan Ziolkowska girdiği depresyonu ise şu sözlerle ifade etti: “55 yaşında bir anda işsiz kaldım, ev işlerini yapıyorsunuz ama yalnızca ev işi sizi tatmin etmiyor, sıkılıyorsunuz. Kendimi çok gereksiz, çok değersiz hissetmeye başladım, günlerce evde oturup derin düşüncelere dalmaya, kendi kendime kuruntular üretmeye başladım” “Daha önce hiç fitness salonuna gitmemiştim”

Bu süreçte tesadüfen Avrupa Birliği tarafından desteklenen fiziksel aktivite projesiyle karşılaşan Irmina Ziolkowska evde oturmak yerine ücretsiz olan bu proje katıldığını belirtti. “Stresle nasıl baş edilir, insanlar arası iletişim nasıl kurulur gibi derslerden oluşan 6 aylık teorik kursun ardından, projenin ikinci ayağı olarak da 6 ay fitness salonunda spor yaptım. Daha önce hiç fitness salonuna gitmemiştim, kambur ve biraz da kiloluydum” diyen Ziolkowska, ilk zamanlar kendisine oldukça ağır gelmesine rağmen evde oturup düşüncelere dalmak yerine spora gitmeye devam ettiğini aktardı. Fitnessin kendisine fiziken ve ruhen iyi geldiğini fark eden Irmina Ziolkowska, projenin bitmesinin ardından bu kez de ücretli olarak fitness klübüne yazıldığını belirtti. Ziolkowska, 57 yaşına girdiğindeyse antrenörlük yapmaya karar vererek antrenörlük kursuna yazıldığını ifade etti. Ziolkowska, kursta anatomi, egzersiz ve benzeri dersleri tamamlamasının ardından daha önce müşteri olarak gittiği kulüplerde pilates, yoga ve fitness eğitmeni olarak işe başladığını söyledi.

“Oğlumun yaşındakilerle aynı kursa gidiyordum”

Ziolkowska’nın ikiz kardeşi Bozena Banas ise kendisini antrenörlüğe götüren süreci şu sözlerle anlattı: “Ben de bir süre Irmına gibi laboratuarda ve memuriyette çalıştıktan sonra restoran işletmeye başladım. 55 yaşıma geldiğimdeyse çok yorulduğumu fark ettim ve bırakmaya karar verdim. Bu sırada ikizim Irmina’nın fitnesse başlaması bana da vesile oldu ve yogaya başladım. Yogada kendimi yeniden keşfettim diyebilirim. Sonrasında kendimi daha fazla nasıl derinleştirebilirim, nasıl geliştirebilirim diye düşünürken yoga eğitmenleri kursuna yazıldım. 3 yıl boyunca Bydgoszcz’dan Krakow şehrindeki bu kursa gidip geldim. Kursta oğlumun yaşındaki kişilerle birlikte ders gördüm ve nihayetinde 60 yaşında diplomamı aldım”

64 yaşında halen antrenörlüğe devam ediyorlar

İşsizlik dolayısıyla girdiği depresyon esnasında tesadüfen karşılaştığı projeyle fitnesse başlayan Irmina Ziolkowska ve restoran işletmekten yorulan, bu sırada ikizinin devam ettiği fitnessten esinlenen Bozena Banas, eğitim sonrası ilkin sadece yaşlılar için dersler verdiklerini söyledi. Zaman içerisinde popülaritelerinin arttığını ifade eden ikizler, bugün daha önce müşterisi oldukları 3 ayrı kulüpte 200 kişiye pilates, yoga, fitness dersleri verdiklerini belirtti. Bugün 64 yaşında olan ve aktif bir şekilde spor eğitmenliğine devam eden ikizler, fan gruplarının olduğunu, kendileri nerede ders veriyorlarsa bu kişilerin de oraya fitness yapmaya geldiklerini söyledi. Hayata yeniden başlamak için yaşın hiçbir önemi olmadığını belirten ikizler “Yaş hiçbir suretle kişinin önünde engel değil, insan ne olursa olsun hayal etmekten vazgeçmemeli” şeklinde bir de mesaj verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.