Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel) Kentin sorunlarını karikatürle anlatıyor

Zonguldak’ta yaşayan 51 yaşındaki Şerif Cihan, 11 yıl önce çizmeye başladığı karikatürlerle şehrin sorunlarını anlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2018 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2018 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel) Kentin sorunlarını karikatürle anlatıyor

Zonguldak’ta yaşayan 51 yaşındaki Şerif Cihan, 11 yıl önce çizmeye başladığı karikatürlerle şehrin sorunlarını anlatıyor.

Kilimli ilçesinde restoran işletmeciliği yapan Şerif Cihan, 11 yıl önce karikatür çizmeye başladı. Çocukluğundan bu yana çizim yaptığını anlatan ancak 11 yıl önce karikatür çizmeye başlayan Cihan, kentte yayın yapan yerel gazetelerde de karikatür çizdi.

Şehrin sorunlarını anlattığı karikatürlerde yerel yöneticilerin yanı sıra yaşanan günlük olayları da çizen Şerif Cihan, “Çocukluktan gelen bir heves. Yaklaşık 11 senedir de yerel gazetelere karikatür veriyorum. Genelde çevrede gördüğüm şeyleri eleştirmek hoşuma gidiyor. Bunları mizahi yönden anlatmaya çalışıyoruz. Sağda solda gördüğümüz ilginç olayları çiziyoruz. Bazen arkadaşlarımı dostlarımı çiziyorum. Genelde politika ve siyaset üzerine çizimler yapıyorum” diye konuştu.

Sınırda görev yapan gazetecilere karikatürlü destek

Şerif Cihan, sınırda görev yapan gazetecilere de moral desteği anlamında karikatür çizdiğini ifade etti. Cihan, “Arkadaşlarımız TGRT Haber ve İHA da sınırda görevlendirildiler. Suriye sınırına gittiler. Kendilerini çizdik, hem moral olsun hem de bir nebze destek olsun. Sınırda olan biten olayları aktarıyorlar. Biz de kendilerini canlı izliyoruz. Daha sonra diğer gazeteci arkadaşlar da vardı. Onları çizdik. Hepsi vazife yapıyorlar. Hem destek olmak için hem yaptıkları şey bizi de ilgilendiriyor” diye konuştu.

"Takdir eden de var tepki gösteren de"

Çizdiği karikatürlerden dolayı kendisine tepki gösterenlerin de olduğunu ifade eden Şerif Cihan, "Gazeteler çizerken Çangal adını verdiğimiz bir dergimiz vardı. Ordu’da bir ağabeyimiz vardı. 18. sayıya kadar geldik. Birden kalp krizinden ağabeyimizi kaybedince dergimizin yayını da durdu. Derginin büyük yükü onun omuzlarındaydı. Ancak şu an askıda. 18. sayıdan sonra yürütemedik. Şimdiden sonra gazetelere çiziyoruz. Halkın sesi olmak için eksiklikleri göstermeye çalışıyoruz. Allah sağlık verdiği müddetçe bunu devam ettireceğiz. Özellikle Zonguldaklı gazeteciler bunun içerisinde var olursa ben de elimi taşın altına koyarım. Bunu yaparken de insanlarla düşman olmak hedefinde değilim. Genellikle insanlar eleştirel çizimlerimize tepki gösteriyorlar. Özellikle makam sahipleri, eleştirilmeyi sevmeyen çok insan var. Arıyorlar, savcılık aracılığıyla oluyor. Biz de kendimizi savunuyoruz. Haklı olduğumuz için bugüne kadar başımıza hukuksal olarak hiçbir şey gelmedi. Zaten çizdiğimiz her şey ortada. Rahatsız olan kişi bunu beyan edebilir. Devletin hakimi var, savcısı var. Bazıları da çeşitli yollarla bize baskı uygulamaya çalışıyorlar. Çizmeyeceğimi, eleştirmeyeceğimi söylüyorlar. Bu tip olumsuzluklarla karşı karşıyayız. Biz halkın gördüğü şeyi çiziyoruz, yalan çizim yapmıyoruz. Ben işimden memnunum, geri adım da atmam. Çizmeye devam edeceğim” diye ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.