Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmeninin tavsiyesiyle başladı, 3 dilde şiir okuyor

Elazığ’da öğretmeninin tavsiyesiyle başlayan ve şuanda 3 dilde şiir okuyan 17 yaşındaki Muhammed Karabulut, şiir kitabı çıkarmak ve şiirlerinden birini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a okumak istiyor.Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğretmeninin tavsiyesiyle başladı, 3 dilde şiir okuyor

Elazığ’da öğretmeninin tavsiyesiyle başlayan ve şuanda 3 dilde şiir okuyan 17 yaşındaki Muhammed Karabulut, şiir kitabı çıkarmak ve şiirlerinden birini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a okumak istiyor.

Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Muhammed Karabulut, Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere 3 dilde şiir okuyor. Katıldığı şiir yarışmalarında Elazığ ve bölgede birinci, Türkiye genelinde ikinci olan Karabulut, aynı zamanda hutbe yarışmasında bölge 3’üncüsü oldu. Kendi kendine ney çalmayı öğrenen Karabulut, 55 şiir yazdı. Yazdığı şiirleri kitaplaştırmayı düşünen Karabulut’un en büyük hayali ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında şiir okumak.

Öğretmenlerinin kendisini keşfettiğini belirten Muhammed Karabulut, "Okul içi ve dışında etkinliklere katıldım. Şiir yarışmasında Elazığ’da ve bölgede birinci, Türkiye genelinde ikinci oldum. Hutbe yarışmasında ise bölge üçüncüsü oldum. Şiire başlamam öğretmenlerimin sayesinde oldu. Şiir yazma hevesim şiir okumamla beraber başladı. Şuan 55 tane şiirim var. Seneye onları kitaplaştırmayı düşünüyorum" dedi.

"Seneye inşallah şiir kitabımı çıkartacağım"

Daha sonra merak ettiği ney enstrümanını kendi çabasıyla öğrendiğini vurgulayan Karabulut, "Seneye de inşallah şiir kitabımı çıkartacağım. En büyük hayalim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında şiir okumak. Şiire olan ilgiden dolayı radyo ve televizyonlarda çalışmayı düşünüyorum. İstanbul’da radyo televizyon bölümünü okuyarak kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Profesyonel bir şekilde halka hitap etmeyi istiyorum" diye konuştu.

Şuan 3 dilde şiir okuduğunu aktaran Karabulut, "Türkçe şiir okumak bana az geldi. Kendimi diğer dillerde de şiir okumada yetenekli bulduğum için okulumuzda olan Arapça dersinden kaynaklanan bir çağrışımla Arapça şiir okumaya başladım. Bir gün hocamın odasına gittim ve Kürtçe şiir okumak istediğimi belirttim. Kürtçe şiir de okumaya da başladım" şeklinde konuştu.

Muhammed Karabulut’un farklı bir yapısı ve yeteneği olduğunu dile getiren Okul Müdürü Bahattin Erdoğan ise, "Tüm sosyal etkinliklerde rol alan bir öğrencimiz. Yeteneklerini ortaya döken biri. Çok sayıda başarısı vardır. Sadece okulumuzun değil diğer etkinliklerde Muhammed’i sunucu veya şiir okuyan olarak görüyoruz. Bunlara katılmak başarısını olumlu yönde etkiliyor. Derslerini aksatan değil, diğer öğrencilere örnek gösterilecek bir öğrencimiz" ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.