Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Odun kömür satışları başladı

Malatya’da yaklaşan kış öncesinde odun kömür satışları başladı.Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek, yaklaşan kış mevsimi ile odun, kömür gibi yakacakların satışlarına başlanıldığını belirterek, satışların düşük...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Odun kömür satışları başladı

Malatya’da yaklaşan kış öncesinde odun kömür satışları başladı.

Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek, yaklaşan kış mevsimi ile odun, kömür gibi yakacakların satışlarına başlanıldığını belirterek, satışların düşük önceki yıllara göre daha düşük olduğunu söyledi. Kömür ve oduna talebin azalmasını kentte yaygınlaşan doğalgaza bağlayan Özbek, "Satışlarımız başladı, doğalgazdan dolayı bizim işler ağırlaştı iş yapamaz hale geldik. Her sene satışlar daha da düşüyor" dedi.

Fiyat uyarısı

Kömürün tonunun 800-900 TL arasında satıldığını belirten Özbek, kırılmış kayısı odunun tonunun ise 390-440 TL arasında satışa sunulduğunu ifade etti. Fiyatların artacağını söyleyerek uyarıda da bulunan Özbek, "Vatandaşlarımız kış gelmeden önce yakacaklarını almalarını tavsiye ederiz. İhracatçılar, firmalar kış yaklaştıkça fiyat artışına gidiyor. Onun için bir an önce yakacakların alınmasını öneriyoruz. Bu yıl Malatya’da kayısı ağacının çok kesilmesinden dolayı bahçe sahibi kestiği odunları götürüp mahalle arasında satıyorlar bunların denetimi de olmuyor. Bunların kaça verildiğini bilmiyoruz ama bizdeki fiyatlar ise odunun tonu 390 440 TL, arasında oluyor" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.