Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Milli Mücadele’de Emirdağ” kitabı Eskişehir’de yayınlandı

Eskişehirli araştırmacı-yazar Ahmet Urfalı tarafından “Milli Mücadele’de Emirdağ” isimli kitap yayınlandı.Eskişehir - Emirdağ Kültür Ve Sanat Derneği (ESAB) ile Emirdağ Kent Konseyi tarafından; Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Milli Mücadele’de Emirdağ” kitabı Eskişehir’de yayınlandı

Eskişehirli araştırmacı-yazar Ahmet Urfalı tarafından “Milli Mücadele’de Emirdağ” isimli kitap yayınlandı.

Eskişehir - Emirdağ Kültür Ve Sanat Derneği (ESAB) ile Emirdağ Kent Konseyi tarafından; Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Erol Kutlu ve Prof. Dr. Kemal Yakut, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Köksal, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğretim üyeleri Prof. Dr. Sadık Sarısaman ve Prof. Dr. Ahmet Altıntaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen panelin bildiri notları, Eskişehirli araştırmacı - yazar Ahmet Urfalı’nın düzenlemesiyle kitap haline getirildi ve Eskişehir’de yayınlandı. Söz konusu panel ve sergilere; Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Karkın, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe maddi ve manevi destek sağladı. “Milli Mücadele’de Emirdağ” kitabı; Emirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yılında, şehitlerin aziz ruhlarına armağan edildi.

ESAB Başkanı araştırmacı - yazar Ahmet Urfalı; kitabın oluşmasında maddi manevi katkı ve desteği bulunan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın başta olmak üzere, Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Erol Kutlu ve Prof. Dr. Kemal Yakut’a, Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Sadık Sarısaman ve Prof. Dr. Ahmet Altıntaş’a, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Köksal’a teşekkür ediyorum” dedi.

“Milli Mücadele’de Emirdağ” kitabında, Emirdağ’ın Milli Mücadele’deki yeri, önemi ve katkılarıyla ilgili pek çok bilgi ve belge paylaşılmaktadır ve bilgi ve belgelerin çoğu ilk defa yayımlanmaktadır. Özellikle Mutafa Kemal Atatürk ile Yarbay Arif Bey’in karşılıklı mektupları ilgi çekmektedir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.