Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mevlana Odunpazarı’nda anıldı

Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü ve Mevlana Haftası nedeniyle “Mesnevi’den Hikayeler ve Konser” programı düzenledi.Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) düzenlenen “Mesnevi’den...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mevlana Odunpazarı’nda anıldı

Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü ve Mevlana Haftası nedeniyle “Mesnevi’den Hikayeler ve Konser” programı düzenledi.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) düzenlenen “Mesnevi’den Hikayeler ve Konser” programı, Orhan Eryılmaz ve Serpil Vurucu tarafından hazırlandı. “Mesnevi’den Hikayeler ve Konser” programına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt adına Başkan vekili Mahmut Süzen, başkan yardımcıları, daire müdürleri, çok sayıda Mevlana sevenleri ve gönül dostları katıldı.

Program öncesinde katılımcılara Mevlana şekerleri dağıtılırken, Mesnevi’de yer alan “Sağırın Hasta Komşusunu Ziyareti”, “İhtiyar Çalgıcı”, “Misafir”, “Tacir ile Papağan”, “Karanlıktaki Fil”, “Azrail’den Kaçan Adam”, “Hayvanların Dilini Öğrenmek İsteyen Adam”, “Sultan Mahmud ve Hırsızlar”, “Kuşun Üç Öğüdü” hikayeleri Serpil Vurucu tarafından seslendirildi.

Konser programında ise “Dostluk”, “On Sekiz”, “Sultaniyegah Medhal”, “Ferah-Feza Son Perşev Son Yürük”, “Hüseyni İlahi- Nişangah”, “Kervan”, “Rast Son Perşev”, “Son Yürük”, “Rast Nakış Beste”, “Amed Nesimi Subh U Dem”, “Rast Murassa Peşrev” yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.