Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıs gazileri Anadolu Üniversitesi öğrencilerle buluştu

Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği (UVGD) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen, “Tarihi Yazanlar ve Okuyanlar Bir Arada” projesi kapsamında Eskişehir’e gelen 1974 Kıbrıs Barış Harekatı gazileri, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi...

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kıbrıs gazileri Anadolu Üniversitesi öğrencilerle buluştu

Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği (UVGD) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen, “Tarihi Yazanlar ve Okuyanlar Bir Arada” projesi kapsamında Eskişehir’e gelen 1974 Kıbrıs Barış Harekatı gazileri, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Seminer Salonu’nda öğrencilerle buluştu.

Amacının gençleri yakın geçmişleri hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme olan projeye, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı gazileri, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Kaya ve çok sayıda öğrenci katıldı. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Kaya, açılış konuşmasında, “Öncelikle burada bulunan ve bulunmayan bütün gazilerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin varlığı hepimizin güvenle yaşamasını sağlıyor. Uluslararası medyayı yönlendirmenin ve eğitimi şekillendirmenin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Burada karşımızda oturan insanlar benim gönlümde Kıbrıs’taki zalimliği, katliamları ve zulmü bitiren kahramanlardır” dedi.

UVGD Eskişehir Şubesi Başkanı Şahin Kılınç ise, “Düzenlendiğimiz ‘Tarihi Yazanlar ve Okuyanlar Bir Arada’ projesi kapsamında pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Bu projemizde öncelikli olarak, kahramanlık hikayeleriyle dolu aynı zamanda tarih yazmış olan Kıbrıs gazilerimizi öğrencilerimiz ile buluşturarak, tarihimiz konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 59 gaziyi, üniversiteli ve liseli öğrencilerle buluşturan “Tarihi Yazanlar ve Okuyanlar Bir Arada” projesinde gaziler, Eğitim Fakültesi’nde anılarını öğrencilerle paylaşarak, onlardan gelen soruları cevaplandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.