Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaş’ta yeni normalde su altı dalışları başladı

ANTALYA'NIN KAŞ İLÇESİNDE NORMALLEŞME SÜRECİYLE BİRLİKTE İLK DALIŞ GERÇEKLEŞTİ.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2020 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2020 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaş’ta yeni normalde su altı dalışları başladı

Antalya’nın Kaş ilçesinde normalleşme süreciyle birlikte ilk dalış gerçekleşti. 1 Haziran itibariyle denize girme yasağı kalkarken, sahiller ve plajların açılmasının ardından dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan ve 35 dalış noktasının bulunduğu Kaş’ta aylar sonra ilk dalış yapıldı.

Sabah saatlerinde Kaş Limanı’nda korona virüs tedbirleri kapsamında dalış meraklıları ve eşyaları dezenfekte edilerek tekneye alındı. Ardından, yaklaşık 25 kişilik grup dalış için limandan ayrıldı. Liman Ağzı Koyu ve Uçak Batığında gerçekleştirilen dalış 35 dakika sürdü. Dalıcılar suyun altında çeşitlik deniz canlıları ile fotoğraf da çektirdi.

Dalış Merkezi sorumlusu Sibel Alboğa, pandemi kuralları ile ilk dalışı Kaş’ta yaptıklarını söyledi. Dalış camiasının bugünü özlemle beklediğini belirten Alboğa, “Dalışçılarımızla pandemi sonrası teknemizde hijyen ve sterilizasyon kurallarını uygulayarak, sosyal mesafe ile ilk dalışımızı Kaş’ın mavi berrak sularında gerçekleştirdik. Denizin altı en güvenilir yer, adeta huzur verici farklı bir dünyaya giriyorsunuz. Kaş’ın maviliklerine daldığımız için çok mutluyuz. Tüm dalış severleri Kaş’a bekliyoruz” dedi.

35 dalış noktası ve toplamda 22 dalış okuluna sahip turizm merkezi Kaş’ta yılın 12 ayı dalış yapılabiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.