Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Horasan’da Mescid-i Aksa Camii ibadete açıldı

Horasan’da yapımı tamamlanan Mescid-i Aksa Camii ibadete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2020 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Horasan’da Mescid-i Aksa Camii ibadete açıldı

Horasan’da yapımı tamamlanan Mescid-i Aksa Camii ibadete açıldı.

Erzurum’un Horasan ilçesinde yapımına 2019 yılında başlanan, Mescid-i Aksa Camii’nin açılışı için tören düzenlendi. Hayırsever vatandaşların iş birliğiyle yaptırılan caminin açılış törenine Horasan Belediye Başkanı Hüseyin Sağlam, Horasan İlçe Müftüsü Abdusselam Aydın siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışı gerçekleştirilen camide kapalı alanda 800 kişi, avlusunda ise bin beşyüz kişi namaz kılabilecek. Camideki açık ve kapalı alanlarda toplamda 2 bin 300 kişi aynı anda ibadetini yapacak. Ayrıca engelli ve yaşlı vatandaşlar içinde camii girişlerine asansörler yapıldı

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Horasan Belediye Başkanı Hüseyin Sağlam, "Bu eserin temelinden bu zamana kadar gelmesinde katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Ecdadımız gittikleri ve fethettikleri yerlere İslam’ın mührünü cami ve mescitlerle vurmuştur. Camilerimizin minareleri tevhidin sembolü, ezanları şehadetin temeli, mihrap, kürsü ve minberleri hak ve hakikatin sesidir. Horasan’ımızda işlevselliği ve mimarisiyle göz alıcı bir güzelliğe sahip olan Mescid-i Aksa Cami’nin açılışı bizleri mutlu etmektedir. Bu Covid-19 illeti hepimize bir kez daha gösterdi ki camiler, cemaatle anlam kazanıyor. Bize düşen görev camilerimize sahip çıkmaktır. Yapımında emek veren, katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Cemaati bol olsun." dedi.

Caminin yapımında emeği geçen Horasan halkına teşekkürlerini ileten İlçe Müftüsü Abdusselam Aydın, caminin hayırlara vesile olmasını diledi. Aydın, kısıtlı imkanlara rağmen Horasanlıların ibadethanelerine sahip çıktığını söyledi.

Konuşmaların ardından pandemi kuralları ile cami ibadete açılarak Cuma Namazı kılındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.