Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haydi Sivrihisar Dövme Sucuğu Festivali’ne

Sivrihisar Belediyesi tarafından 2017 yılında büyül ilgi gören Dövme Sucuk Festivali’nin bu yılki tarihi belli oldu.2018’e damga vuracak lezzet dolu bir festivalin vatandaşaları beklediğini belirten Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü,...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Haydi Sivrihisar Dövme Sucuğu Festivali’ne

Sivrihisar Belediyesi tarafından 2017 yılında büyül ilgi gören Dövme Sucuk Festivali’nin bu yılki tarihi belli oldu.

2018’e damga vuracak lezzet dolu bir festivalin vatandaşaları beklediğini belirten Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar’ın kültürünü ve tarihini tanıtmaya devam edeceklerini ifade etti. Yüzügüllü, "2017 yılında düzenlediğimiz meşhur Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali büyük ses getirmesinin yanında herkes tarafından beğenilen ve sabırsızlıkla beklenen bir festival oldu. Lezzetine güvendiğimiz Sivrihisar Dövme Sucuğu, festivalimiz sonrasında ülkemizin dört bir yanından talep edilmeye başladı ve kasaplarımız sucuk yetiştiremez oldu. Bizler Sivrihisar’ın tarihini, kültürünü olduğu kadar lezzetlerini de tüm dünyaya tanıtma konusundaki iddiamızı sürdürüyoruz. 2017 yılında ilkini düzenlediğimiz, yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı festivalimizde 2 ton sucuk ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. 2018 yılında bu ilgiyi büyüterek ülke çapında yapmak için uğraşıyoruz. Tüm Türkiye’nin Sivrihisar’ı gelip görmeleri ve yemek kültürümüzden tatmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, 4 Şubat 2018 tarihinde düzenlenecek Meşhur Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali’ne herkesi beklediğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.