Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayata Nazire yapıyor

Samsun’da Yaşayan 106 Yaşındaki Nazire İpek Torununun Torununu Gördü. Düzenlenen Organizasyon İle Aile Bireyleri Nazire İpek’in 106 Yaşını Pasta Keserek Kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2020 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2020 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hayata Nazire yapıyor

Samsun’da yaşayan 106 yaşındaki Nazire İpek torununun torununu gördü. Düzenlenen organizasyon ile aile bireyleri Nazire İpek’in 106 yaşını pasta keserek kutladı.

Samsun’un Atakum ilçesinde yaşayan 106 yaşındaki Nazire İpek için aile bireyleri duygulandıran bir etkinliğe imza attı. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı, Cumhuriyet’in ilanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümü gibi tarihin önemli anlarına şahitlik eden Nazire İpek’in 106 yaşı için pasta kesildi. 4 kızı olan, 4 kızından 14 torun sahibi olan, 14 torundan ise 20 torun çocuğu, onlardan ise 2 torunun torunu olan Nazire İpek ailesi ile birlikte 106 yaşının kutlamanın mutluluğunu yaşadı. Resmiyette 101 yaşında olan Nazire İpek, fakat aile bireylerinden edinilen bilgiye göre doğduğu dönem ülkede seferberlik olduğu için nüfusa geç kaydettirilmiş. Normalde 1914 yılı doğumlu olduğu söylenilen Nazire İpek, Rize’de dünyaya geldi. Kaptan olan eşi 1950 yılında denizde boğularak hayatını kaybettikten sonra Samsun’da yaşamına devam ediyor.

Annesi de 119 yaşına kadar yaşamış

106 yaşındaki Nazire İpek gençliğini Rize’de geçirdiğini belirterek, "Eşimi kaybettikten sonra Samsun’a yerleştim. Benim annem 119 yaşına kadar yaşadı. Yemek ayırt etmem ne olsa yerim ama en çok makarna, hamsi, mısır ekmeği seviyorum. Artık yaşlandım. 3. kızımın evinde kalıyorum" dedi.

Nazire İpek’in damadı olan Mümin Yıldız (67) ise "Kendisinin erkek evladı olmadığı için beni oğlu yerine koyar. 43 senedir benimle beraber kalmaktadır. Nazire annemizin hikayesine bakarsak yeni doğduğu zaman ülkede seferberlik oldu. Babasını seferberlik olduğu için almaya gelmişler. Yeni doğmuş gördükleri için babasını almamışlar. 1 yaşına geldiğinde bu sefer babasını almışlar. Babası seferberlikten daha dönmemiş. Ülkede seferberlik olduğu için nüfusa geç kaydettirmişler. Şu anda resmiyette 101 yaşında ama 106 yaşında olması gerekiyor. Annesi de 119 yaşına kadar yaşadı. 2 yıl öncesine kadar kendi evinde kendisi duruyordu. Şu anda bizlerin onu kollaması bakması icap ediyor. Şu anda hayatına devam ediyor. Her şey yolunda" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.