Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halil’in dramı yürek burkuyor

Adana’da rahatsızlığı nedeniyle sürekli kaşınan ve aynı hastalıktan ağabeyini kaybeden 9 yaşındaki Halil Çiftçi’nin dramı yürek burkuyor. Polis olmak isteyen Halil, sağlığına kavuşmayı hayal ediyor.Seyhan ilçesi bağlı Yeşilyurt...

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2018 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2018 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halil’in dramı yürek burkuyor

Adana’da rahatsızlığı nedeniyle sürekli kaşınan ve aynı hastalıktan ağabeyini kaybeden 9 yaşındaki Halil Çiftçi’nin dramı yürek burkuyor. Polis olmak isteyen Halil, sağlığına kavuşmayı hayal ediyor.

Seyhan ilçesi bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan Çiftçi ailesinin 9 yaşındaki evlatları Halil Çiftçi’ye, 7 aylıkken ’Hiperimmunglobulin’ (Vücuttaki bakteri, virüs, kanser gibi yabancı virüslerden koruyan bağışıklık sistemi) hastalığı teşhisi konuldu. Hastalığa bağlı olarak sürekli kaşınan küçük çocuğun vücudunun çeşitli yerleri de kızararak, yara oldu.

“Yardım bekliyorum”

Aile ilk çocukları Anıl Çiftçi’yi de aynı hastalıkla kaybetti. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan anne Emine Çiftçi, evladının bir an önce iyileşmesini istiyor. Çiftçi, “Tedaviler, ilaçlar rahatlatmıyor. Rahatlatmadığı gibi de son aşamalara geldik. Çocuğumun kurtulmasını istiyorum. Cumhurbaşkanım’dan, Başbakan’dan yardım bekliyorum. Bir evladımızı kaybettik, bunu da kaybetmek istemiyorum. Oğlum büyüyünce polis olacağım diyor” diye konuştu.

“Tek çare ‘HLA’ dokusu”

Halil Çiftçi’nin tek umudunun ‘HLA’ dokusu nakli olduğunu kaydeden anne Emine Çiftçi, “Akraba taraması yaptık bulamadık. Türkiye taramasına başvurduk ama sonuç alamadık. ‘HLA’ dokusu eksikmiş ancak o nakil olursa düzelir benim evladım” ifadelerini kullandı.

Halil Çiftçi ise “Devletten yardım bekliyorum. Bana yardım etsinler. İyileşmek istiyorum. Okuyup büyüyünce polis olacağım” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.